Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Προς νομιμοποίηση της κάνναβης για «ψυχαγωγικούς σκοπούς»

Τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για «ψυχαγωγικούς σκοπούς» σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, πιθανά από το 2023, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα. Σημειώνεται ότι η νομιμοποίηση της κάνναβης «για μη ιατρική χρήση» περιλαμβάνεται και στην προγραμματική συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων - Φιλελευθέρων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σχεδιάζεται η αποποινικοποίηση της αγοράς και κατοχής έως 20 γραμμαρίων κάνναβης από την ηλικία των 18 ετών, ενώ θα επιτρέπεται η καλλιέργεια έως και δύο φυτών κάνναβης για προσωπική χρήση. Παρότι στο έγγραφο του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζεται ότι η μεθυστική ουσία THC προκαλεί εγκεφαλική βλάβη, πλέον η κάνναβη δεν θα καταχωρείται ως «ναρκωτική ουσία» στη Γερμανία.

Στη νομιμοποιημένη κάνναβη, επιχειρώντας να διατηρηθεί ένας... φερετζές, προβλέπεται ότι η ποσότητα της THC δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 15%, «προκειμένου να αποφευχθεί η εγκεφαλική βλάβη που σχετίζεται με την κάνναβη» και σε άτομα ηλικίας 18-21 ετών θα επιτρέπεται η πώληση μόνο προϊόντων με περιεκτικότητα έως 10%.

Κι ενώ νομιμοποιείται η πώληση και χρήση της κάνναβης και μάλιστα όχι ως «ναρκωτικής ουσίας», το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει τη διοργάνωση ακόμη και ...υποχρεωτικών μαθημάτων πρόληψης για τους εφήβους κάτω των 18 ετών.

Το εμπόριο κάνναβης χωρίς ειδική άδεια θα παραμένει παράνομο, όπως και η διαφήμιση προϊόντων κάνναβης. Η φορολόγηση θα γίνει πιθανότατα με τον ανώτατο δυνατό συντελεστή και η ζήτηση θα πρέπει να καλυφθεί αποκλειστικά με την εγχώρια παραγωγή.

Βασικό κίνητρο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, πέρα από τα πολλαπλά οφέλη του συστήματος από τη διάδοση της ναρκωκουλτούρας και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην ψυχοσωματική υγεία των χρηστών, είναι τα έσοδα που θα έχει το κράτος και οι επενδύσεις που θα γίνουν στον κλάδο αυτό, όπως προκύπτει από τη συζήτηση που έχει ανοίξει στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ