Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέο αντιαπεργιακό νομοσχέδιο

Επιβεβαιώνοντας ότι η κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από το αστικό κράτος δεν γνωρίζει από... «διαλείμματα», ελάχιστες ώρες πριν την παραίτηση της πρωθυπουργού Λιζ Τρας η κυβέρνηση προώθησε νέο αντιαπεργιακό νομοσχέδιο, επιχειρώντας να χτυπήσει τις απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και συνολικά στις μεταφορές.

Η κυβέρνηση «διαφημίζει» ότι το νομοσχέδιο για τις «Απεργίες στις Μεταφορές (Ελάχιστο Επίπεδο Υπηρεσιών)» διασφαλίζει ότι «οι υπηρεσίες μεταφορών θα λειτουργούν και κατά τη διάρκεια απεργιών». Η ίδια η Λιζ Τρας, λίγο πριν παραιτηθεί, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «θα περιορίσει τη δυνατότητα των συνδικάτων να παραλύουν την οικονομία μας».

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο αίρει την όποια νομική προστασία των συνδικαλιστών και των απεργών - εργαζομένων από απολύσεις, όταν αυτοί συνεχίζουν να απεργούν χωρίς να διασφαλίσουν το λεγόμενο «ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών» (η επιβολή του οποίου καταργεί στην πράξη την ίδια την απεργία). Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους εργοδότες και το κράτος να ορίζουν εκείνοι πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι «δεν μπορούν» να απεργήσουν, για να μην πλήττονται «οι επιχειρήσεις και οι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι»...

Το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων σε Σιδηρόδρομους, Λιμάνια και Μεταφορές (RMT), το οποίο έχει ήδη εξαγγείλει τρεις νέες 24ωρες πανεθνικές απεργίες στα τρένα μέσα στον Νοέμβρη, κατήγγειλε το αντιαπεργιακό νομοσχέδιο, τονίζοντας στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην εφαρμογή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ