Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζουν με κάθε μέσο τον αγώνα για τις θέσεις εργασίας και τον μόχθο τους

Για την πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη προετοιμάζονται τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, συνεχίζοντας τον αγώνα για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους αξιοποιώντας κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από πηγές της κυβέρνησης, σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτώβρη, αναμένεται να ανοίξουν οι φάκελοι των δεσμευτικών προσφορών στους δύο διαγωνισμούς εκποίησης της ΛΑΡΚΟ.

Στο μεταξύ, χτες, στα δικαστήρια της Ευελπίδων δικάστηκε μία από τις αγωγές που έχουν καταθέσει τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και αφορούν τις περικοπές στους μισθούς, την κατάργηση των Δώρων εορτών και των επιδομάτων αδείας, τη διαφορά στις αποζημιώσεις σε σχέση με τις επιχειρησιακές συλλογικές και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, τις αναβαθμίσεις, κ.ά. Να σημειώσουμε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης ζητήθηκε αναβολή της δίκης, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, ενώ οι υπόλοιπες αγωγές έχουν προγραμματιστεί για τις 2, 3 και 8 Νοέμβρη.

«Με αξιοπρέπεια δώσαμε και αυτήν τη μάχη. Αντικρούσαμε για μία ακόμη φορά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης», σημειώνει ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, και προσθέτει:

«Ωστόσο δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε καλά πως ό,τι πετύχουμε θα το πετύχουμε μέσα από τον αγώνα. Συνεχίζουμε να παλεύουμε με αποφασιστικότητα και προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη, όπου μαζί με τους συναδέλφους σε ολόκληρη τη χώρα θα στείλουμε μήνυμα κοινού μετώπου και αντεπίθεσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ