Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
SOS εκπέμπουν οι υγειονομικοί στο «Παμμακάριστος»

Με μία μόνο αναισθησιολόγο απομένει το νοσοκομείο. Για τέσσερις ώρες έμεινε χωρίς ρεύμα το Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Την εγκληματική και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» στην Αθήνα, καθώς από τις 25/10 έχει απομείνει μόνο μία αναισθησιολόγος, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων. Το συγκεκριμένο τμήμα διαθέτει 4 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων και 4 ειδικευόμενων, όμως στην πράξη εδώ και μήνες υπηρετούν μόνο 2 αναισθησιολόγοι και 1 ειδικευόμενη, για να καλύψουν τους ασθενείς όλων των τμημάτων και κλινικών (ΤΕΠ, Χειρουργεία, κλίνες COVID, κλίνες ΜΑΦ, βαρέως πάσχοντες ασθενείς).

Από τις 25 Οκτώβρη μάλιστα, λόγω αναρρωτικής άδειας του ενός από τους δύο, πλέον έχει απομείνει μία αναισθησιολόγος για ολόκληρο το νοσοκομείο. Και όπως επισημαίνει το σωματείο, «με αυτή τη στελέχωση είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν τακτικά χειρουργεία και τα επείγοντα καθίστανται επισφαλή». Και καθώς η μία από τις θέσεις παραμένει κενή λόγω αναστολής εργασίας του υγειονομικού επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, το Σωματείο σημειώνει ότι το μέτρο αυτό στερεί πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό από τα νοσοκομεία, απαιτώντας να επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Απαιτεί ακόμα να βρεθεί άμεσα προσωρινή λύση για την κάλυψη του Αναισθησιολογικού Τμήματος με 3 ιατρούς, μέχρι να επιστρέψουν οι μόνιμοι ιατροί, αλλά και να αυξηθούν οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων.

Το πρόβλημα αναδεικνύει και η ΕΙΝΑΠ, απαιτώντας να προκηρυχθούν και οι πέντε κενές θέσεις.

Πολύωρο μπλακάουτ στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Στο μεταξύ, από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όταν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας σημειώθηκε πολύωρη διακοπή ρεύματος, με τις γεννήτριες ασφαλείας να μη λειτουργούν και τη ζωή δεκάδων ασθενών να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.

Το μπλακάουτ προκλήθηκε από διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Λιβαδειάς λίγο μετά τις 3 μ.μ. και το νοσοκομείο έμεινε χωρίς ρεύμα για σχεδόν 4 ώρες, με το Σωματείο των εργαζομένων να καταγγέλλει ότι ασθενείς κινδύνεψαν, κλινικές και τμήματα τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Ειδικότερα νεφροπαθείς με προγραμματισμένη αιμοκάθαρση μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό κέντρο, εκτός λειτουργίας τέθηκαν το ΤΕΠ και τα εργαστήρια, ενώ σε κίνδυνο βρέθηκαν και ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική COVID.

«Χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τώρα και χωρίς ...ρεύμα!!!», σημειώνει το σωματείο εργαζομένων, αναδεικνύοντας ότι το μπλακάουτ ήταν αποτέλεσμα της υποστελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας και της έλλειψης συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού.

«Αν ψάχνουμε να βρούμε τον ένοχο για το black out, αυτός δεν είναι άλλος από τη συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης της Υγείας», τονίζει το σωματείο απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη.

Την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, με την οποία ζητούν μεταξύ άλλων τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό, κατέθεσαν Αναφορά στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και συνολικότερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας αναδεικνύει η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική της «Υγείας - εμπόρευμα, όπου όλα υπολογίζονται με βάση το κόστος - όφελος».

Και προσθέτει ότι «στην ίδια λογική κινείται και το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία που προωθεί η ΝΔ, δίνοντας τη χαριστική βολή στα δικαιώματα του λαού, σε μία περίοδο που του έχουν κατασπαράξει το εισόδημα». Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνει κάλεσμα στον λαό της περιοχής να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και να δυναμώσει την πάλη του για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αλλά και συνολικότερα απέναντι στη νέα επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά, με επόμενο σταθμό την απεργία στις 9 Νοέμβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φρακάρουν τα Επείγοντα σε κάθε εφημερία, για ώρες στα φορεία οι ασθενείς (2024-06-05 00:00:00.0)
Νέα αναζωπύρωση της πανδημίας δύο μήνες μετά τη ...«λήξη» της (2022-07-07 00:00:00.0)
Πάνω από 26.000 τα θύματα, με τα δημόσια νοσοκομεία εκτός ορίων (2022-03-09 00:00:00.0)
Οχι στη μετατροπή του «Θριασίου» σε νοσοκομείο Covid (2021-03-31 00:00:00.0)
Να ανακληθεί η αντιεπιστημονική απόφαση για το ιατρείο COVID (2020-11-18 00:00:00.0)
Στο «πορτοκαλί» ο κορονοϊός, στο «κόκκινο» νοσοκομεία και υγειονομικοί! (2020-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ