Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Οχι στη μετατροπή του «Θριασίου» σε νοσοκομείο Covid

Αυτοκινητοπορεία χτες, κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας αύριο και συγκέντρωση στην Ελευσίνα την Παρασκευή

«

Oχι στη μετατροπή του "Θριάσιου" Νοσοκομείου - του μοναδικού στη Δυτική Αττική - σε νοσοκομείο Covid. Ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Αυτό είναι το αίτημα που διατράνωσαν χτες με αυτοκινητοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ελευσίνας και της Μαγούλας τα Σωματεία Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το παράρτημα Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και ο Σύλλογος Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας.

Τα σωματεία ενημέρωσαν το λαό της περιοχής για το τι σηματοδοτεί μια τέτοια μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου στη Δυτική Αττική σε νοσοκομείο Covid, για τις συνέπειες που θα έχει σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής, χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προηγηθεί η μετατροπή του Κέντρου Εγκαυμάτων του νοσοκομείου σε ΜΕΘ Covid, με αποτέλεσμα στο κέντρο μιας βιομηχανικής ζώνης με 2 διυλιστήρια και εκατοντάδες επιχειρήσεις με εύφλεκτα υλικά να μην υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ για νοσηλεία εγκαυματιών. Εξίσου δραστικά έχει περιοριστεί η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων, γίνονται συμπτύξεις κλινικών κ.λπ., με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να περιμένουν μήνες να χειρουργηθούν.

Τις επόμενες μέρες θα κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική:

Αύριο Πέμπτη, το Σωματείο Εργαζομένων του «Θριασίου» προχωρά σε στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Ηδη έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Ερυθρός Σταυρός».

Την Παρασκευή 2 Απρίλη, το Σωματείο του «Θριασίου» θα προχωρήσει σε νέα συγκέντρωση μαζί με σωματεία της περιοχής, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.

Ο «πόλεμος» ξεκινάει από τα υποστελεχωμένα ΤΕΠ

«Η στιγμή τού "στον πόλεμο όλοι βοηθάμε" ακόμα δεν έχει γίνει πράξη. Και ο πόλεμος ξεκινάει από τα ΤΕΠ...», σημειώνουν οι επιμελητές ιατροί του ΤΕΠ στο «Θριάσιο», διεκδικώντας τη στελέχωση του Ιατρείου Λοιμώξεων - Covid στα Επείγοντα.

Αναδεικνύουν τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο η διοίκηση του νοσοκομείου από την αρχή της πανδημίας αποφάσισε το ΤΕΠ Λοιμώξεων - Covid να το αναλάβει εξολοκλήρου και αποκλειστικά το ΤΕΠ του νοσοκομείου, δηλαδή 2 ειδικευμένοι παθολόγοι και 1 ειδικευμένη πνευμονολόγος. «Οι ίδιοι, 3 τον αριθμό, λιγοστοί γιατροί που στελεχώνουν το ΤΕΠ συνεχίζουν να φέρνουν σε πέρας αυτό το καθήκον αποκλειστικά, παρά τη συνεχή αύξηση σε αριθμό και βαρύτητα των εισερχόμενων κρουσμάτων Covid-19 και παρά τη διαρκή παράκληση και αγωνιώδη έκκληση για στήριξη και ενίσχυση στο ΤΕΠ», αναφέρουν. Επισημαίνουν ότι σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση οι υπόλοιποι γιατροί άλλων ειδικοτήτων που στελεχώνουν το ΤΕΠ (καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι, χειρουργοί, ορθοπεδικοί) «οικειοθελώς και για βραχύ χρονικό διάστημα, μέχρι να διευθετηθούν τα αιτήματα του ΤΕΠ, αυτοπροτάθηκαν στους συναδέλφους των ΤΕΠ που είχαν αναλάβει το ιατρείο Λοιμώξεων, να τους ενισχύσουν για ένα μήνα προσφέροντας όποια βοήθεια μπορούσαν στους συναδέλφους και στους ασθενείς, όντας γιατροί αλλότριων ειδικοτήτων, μη ειδικοί σε θέματα λοιμώξεων αναπνευστικού».

Και αντί η διοίκηση να στηρίξει το ΤΕΠ, όπως αναφέρουν οι επιμελητές γιατροί, μετακινήθηκαν γιατροί από αυτό σε τμήματα (ΜΕΘ) όπου κατά τη διοίκηση πάλι υπήρχε ανάγκη (3 γιατροί μέχρι τώρα), αποδυναμώνοντάς το περαιτέρω.

«Από τον Απρίλη λοιπόν και μετά από 5 συνεχείς μήνες (Νοέμβρη 2020 έως και Μάρτη 2021) απασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με το ΤΕΠ Λοιμώξεων οικειοθελώς και εκτελώντας αλλότρια καθήκοντα, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς που πάσχουν από άλλη νόσο, άσχετη προς την ειδικότητά μας. Για τον λόγο αυτό αναμένουμε λοιπόν την απαιτούμενη στήριξη και ενίσχυση του ΤΕΠ Ιατρείου Λοιμώξεων με τις κατάλληλες ειδικότητες. Οι ιατροί που στελεχώνουν το ΤΕΠ στο σύνολό τους (και οι αποσπασμένοι οι οποίοι ζητάμε να επιστρέψουν στις θέσεις τους) δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε στις δύσκολες στιγμές εφόσον και μόνο στηριχθεί το ΤΕΠ Λοιμώξεων από τις αντίστοιχες ειδικότητες του νοσοκομείου», σημειώνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ