Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Η θέση του ΚΚΕ για την Προανακριτική

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε αναλυτικά στη στάση του ΚΚΕ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Είπε συγκεκριμένα:

«Αυτό που επιβεβαιώνεται από τη δικογραφία, και όχι μόνο, είναι οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες, και της σημερινής κυβέρνησης, και των προηγούμενων, και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του τότε αρμόδιου υπουργού, Ν. Παππά», για την κατάσταση στα ΜΜΕ.

Σημείωσε πως δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής, από τη δικογραφία, ενδείξεις για ποινικές ευθύνες και άρα για σύσταση Προανακριτικής.

«Θα συζητούσαμε - ανέφερε - το ενδεχόμενο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για διερεύνηση όλων των πτυχών, συνολικά της εικόνας και της κατάστασης που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, της πολιτικής εμπλοκής αλλά και των πιθανών υπόγειων διαδρομών και μαύρου χρήματος που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε εταιρείες που χειραγωγούν τα ΜΜΕ και τις εκάστοτε κυβερνήσεις».

Ανέφερε ότι «έχουμε πλούσια εμπειρία από όλες τις προηγούμενες Προανακριτικές και Εξεταστικές Επιτροπές και ποιο ήταν το αποτέλεσμα», ενώ υπενθύμισε ότι στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση επιτέλους του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Εκανε καθαρό ότι «το ΚΚΕ δεν θα γίνει "πλυντήριο" για το ξέπλυμα των όποιων ευθυνών υπάρχουν, δεν θα συναινέσει στη χειραγώγηση και στη συγκάλυψη, δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες αποπροσανατολισμού. Θα ακολουθήσουμε την ίδια τακτική με τις προηγούμενες Προανακριτικές Επιτροπές» και ότι θα τοποθετηθεί με το «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ