Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Την Κυριακή η εκδήλωση τιμής για τον Ν. Μπελογιάννη και τους συντρόφους του

Από τη χτεσινή κατάθεση λουλουδιών στον τάφο του Ν. Μπελογιάννη
Από τη χτεσινή κατάθεση λουλουδιών στον τάφο του Ν. Μπελογιάννη
Την Κυριακή 4 Απρίλη, στις 11 π.μ., στο πάρκο Γουδή (λεωφ. Μεσογείων, έναντι νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»), οι Οργανώσεις Α' Αθήνας - Γαλατσίου, Ανατολικών Συνοικιών και ΑΕΙ Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του, που εκτελέστηκαν στις 30/3/1952. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χτες, με αφορμή τη συμπλήρωση 69 χρόνων από την εκτέλεσή του, οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας, με επικεφαλής την Χριστίνα Μπέλλα, τιμώντας τον σύντροφο Νίκο Μπελογιάννη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κατέθεσαν λουλούδια στο σχολικό συγκρότημα Μπελογιάννη, όπου βρίσκονταν οι φυλακές Καλλιθέας, από τις οποίες τον πήρε για εκτέλεση στις 30 Μάρτη 1952 το αστικό κράτος.

Παράλληλα, οι Οργανώσεις Κοκκινιάς του Κόμματος, τιμώντας στο πρόσωπό του και τους χιλιάδες κομμουνιστές που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν για τα ιδανικά μας, κατέθεσαν στον τάφο του στο Γ' Νεκροταφείο λουλούδια. Την κατάθεση εκ μέρους του Κόμματος έκανε ο Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, Μανώλης Ραπανάκης. Λουλούδια κατέθεσε και ο πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ