Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΓΝΗ
Μεγάλη διασπορά και σε εμβολιασμένους υγειονομικούς

Στο ΠΑΓΝΗ τις τελευταίες μέρες, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, παρουσιάζονται εστίες διασποράς στη μία κλινική μετά την άλλη, προσβάλλοντας ασθενείς και προσωπικό και συμβάλλοντας στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής.

Για το θέμα αυτό, ο διοικητής του νοσοκομείου σε χτεσινό έγγραφο επιβεβαιώνει ότι «η διασπορά αφορά κατά κύριο λόγο την Παθολογική κλινική, ενώ διαπιστώνεται διασπορά στη Νευρολογική και στην Παθολογική Ογκολογία. Σε όλες τις περιπτώσεις, η διασπορά προέκυψε, σύμφωνα με την αναφορά της Επιτροπής Λοιμώξεων, από συνοδούς ασθενών», στους οποίους μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει το αίτημα για μαζικά και επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ σε όλους (προσωπικό, ασθενείς, συνοδούς).

«Είναι αδιανόητο έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας να συνεχίζουν να γίνονται τέτοιες εκπτώσεις στη λήψη προληπτικών μέτρων», σημειώνει το Σωματείο και αποκαλύπτει ότι «το προσωπικό που νόσησε ήταν στην πλειοψηφία του εμβολιασμένο, γεγονός που δείχνει ότι ο εμβολιασμός από μόνος του δεν αρκεί, αν δεν συνοδεύεται και από άλλα μέτρα προστασίας της υγείας στα νοσοκομεία».

Χαρακτηρίζει επίσης «ατελέσφορη και ανεφάρμοστη» την απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ για υποχρεωτικά τεστ όλων των συνοδών, «όχι μόνο λόγω της ανεπάρκειας rapid tests, αλλά και επειδή η δειγματοληψία σε χώρους των κλινικών από τους ήδη εξαντλημένους ειδικευόμενους δεν μειώνει τον κίνδυνο διασποράς. Επιπλέον, δεν γίνονται τεστ κορονοϊού σε όλους τους ασθενείς πριν την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, όπως ζητούν σωματεία υγειονομικών».

Το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί μεταξύ άλλων μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές Υγείας, εμβολιασμένους και μη, τεστ σε όλους τους ασθενείς πριν την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, δωρεάν τεστ συνοδών που κρίνονται απαραίτητοι για τη φροντίδα ασθενών εκτός νοσοκομείου από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, άμεσες προσλήψεις μόνιμων, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ενίσχυση της ΠΦΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ