Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Κούφια αντιπαράθεση... αλλά με μηνύματα «ενότητας» σε βάρος του λαού

Eurokinissi

Από όλα είχε ο «μπαξές» της κάλπικης αντιπαράθεσης που έστησαν χτες η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά οι δορυφόροι τους, στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική Επιτροπή σε βάρος του Ν. Παππά.

Από τη μια περίσσεψαν οι υποκριτικές κορόνες τους για την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς στο χώρο των ΜΜΕ, και από την άλλη ήταν ο καβγάς για τη διαχείριση της πανδημίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χρεώνει στην κυβέρνηση, ως συνήθως, «ανικανότητα» και «αποτυχία», ουσιαστικά σιγοντάροντας την εγκληματική πολιτική που μετατρέπει την υγεία σε χρυσοφόρο εμπόρευμα και ανάγοντας αυτό σε ...διαχειριστικά λάθη. Το κερασάκι αυτών ήταν οι εκ νέου εκκλήσεις του Αλ. Τσίπρα προς τη ΝΔ για «ελάχιστη συνεννόηση μπροστά στην πανδημία», αν και προηγουμένως είχε κάνει λόγο για «δύο διαφορετικούς κόσμους», δείχνοντας ότι τελικά δεν είναι και τόσο... χαοτικές οι διαφορές τους και ότι είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο βουλευτών, υποτίθεται για να μην «επηρεάσει την κρίση» των βουλευτών η παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών... Η εισηγήτρια της ΝΔ Κ. Παλιούρα, δίνοντας το στίγμα των όσων θα εκτυλιχθούν και στην Προανακριτική, έκανε λόγο για «σχέδιο άλωσης και χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης της χώρας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, «με τρόπο απολύτως παράνομο και αντιθεσμικό», «για την εμπλοκή σε αυτό συγκεκριμένων πολιτικών αξιωματούχων» και για «σοκαριστικές αποκαλύψεις που προκύπτουν από τη δικογραφία, και δη τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα αποδεικτικά έγγραφα, που ξεπερνούν τη λειτουργία του παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας».

Διαγκωνισμοί για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός του, Αλ. Τσίπρας, κατονόμασε ως εμπνευστή για τη Προανακριτική τον Κυρ. Μητσοτάκη, για να τον χαρακτηρίσει «βαθιά διχαστικό και επικίνδυνο» και πως «η απάντηση του πρωθυπουργού στο δράμα των νοσοκομείων και την εκατόμβη νεκρών», στην «αποτυχία και ανικανότητά του στη διαχείριση της πανδημίας», είναι «η δίωξη του Ν. Παππά».

Θέλοντας να δείξει ότι το κόμμα του είναι δύναμη που εγγυάται τα συμφέροντα της αστικής τάξης, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε στον δρόμο του διχασμού (...) Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να ενώσει τους Ελληνες». Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, έθεσε το ερώτημα προς την κυβέρνηση «διαφωνείτε με την ανάγκη για μια κυβέρνηση που να ενώνει και όχι να διχάζει, να έχει σχέδιο για την πανδημία», για μία «ελάχιστη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση;».

Σε αυτό το πνεύμα αβρότητας και αλληλοσυμπλήρωσης, ο Θ. Πλεύρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ανέφερε ότι «εμείς θέλουμε να αντιπαρατιθέμεθα με εσάς με επιχειρήματα πολιτικά. Ποτέ δεν ήσασταν αντίπαλοί μας στο επίπεδο το οποίο νομίζετε»...

Το ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ της προανακριτικής, ενώ αντίστοιχη στάση φαινόταν ότι θα κρατήσει και η Ελ. Λύση. Το ΜέΡΑ25 απείχε από την ψηφοφορία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεπής με την αντιλαϊκή στρατηγική που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού (2021-04-03 00:00:00.0)
«Θυμήθηκαν» τους εργάτες της Δυτ. Αττικής... (2020-12-22 00:00:00.0)
«Κουρνιαχτός» σκανδαλολογίας για συγκάλυψη της σαπίλας του συστήματος (2020-06-25 00:00:00.0)
Θέλει συνεργασίες και συναίνεση για να εφαρμοστεί το μνημόνιο (2015-09-10 00:00:00.0)
Καταθέτει διαπιστευτήρια ικανού διαχειριστή (2011-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ