Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θέλει συνεργασίες και συναίνεση για να εφαρμοστεί το μνημόνιο

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση με κορμό το κόμμα του. Εκανε, μάλιστα, σαφή την πρόθεσή του για παραπέρα ενισχύσεις και προνόμια στα μονοπώλια, ώστε να προσελκύσει «ιδιωτικές επενδύσεις». Επέμεινε και για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Εσπευσε να χρεώσει όλα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου μνημονίου στη διαπραγματευτική «ανικανότητα» του Αλ. Τσίπρα, αποσιωπώντας ότι τα υπερψήφισε και η ΝΔ, καθότι αποτελούν το αποτέλεσμα των παζαριών των ντόπιων μονοπωλίων με τους πιστωτές τους προς παραπέρα χρηματοδότησή τους και σχέδιο για την ανάκαμψή τους από την κρίση.

Δεν παρέλειψε να πει ότι αν βγει πρώτο κόμμα θα επιμείνει για «συνεργασίες», και με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χωρίς τέτοια «συνεργασία» δυσκολεύονται να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα τους. Απηύθυνε, δε, την κατηγορία στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλ. Τσίπρα ότι δεν θέλει την τέτοια «συναίνεση», και απευθυνόμενος προσωπικά στον Τσίπρα τον ρώτησε αν έχει χρόνο να συναντηθούν στην Κουμουνδούρου αύριο κιόλας (!) ώστε να καταλήξουν σε ένα «μίνι πρόγραμμα» εφαρμογής μέτρων, εφόσον άλλωστε στα βασικά του ευρωμονόδρομου τα έχουν όλα συμφωνημένα.

Στο ίδιο μοτίβο, τάχθηκε υπέρ της «κυβερνητικής σταθερότητας», εμφάνισε εαυτόν ως «άνθρωπο της πιάτσας», που «ξέρει από προβλήματα», πασχίζοντας έτσι να εγκλωβίσει λαϊκές δυνάμεις στην αστική πολιτική μέσω στήριξής τους στη ΝΔ και ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα ζητήματα του κεφαλαίου, γι' αυτό ζητά λαϊκή στήριξη και όχι για να λύσει λαϊκά προβλήματα.

Σηματοδοτώντας, ουσιαστικά, τη στοίχιση της ντόπιας αστικής τάξης στον ευρωατλαντικό άξονα, δεν απέκλεισε συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ενάντια στη Συρία, υπό την «προϋπόθεση» της έγκρισής τους από τον ΟΗΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ