Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Η λύση για το λαό βρίσκεται έξω από τον καπιταλισμό και τις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΪΤΕΡ: Κύριε Γενικέ, 24 Ιούλη, όταν παιζόταν η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη, πήρατε θέση, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ, διαβάζω, «είναι κάθετα αντίθετο με το να φύγει η χώρα μας απ' το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, διότι έτσι όπως είναι η κατάσταση αν πας σε δραχμή οι επιπτώσεις στο λαό θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και το μνημόνιο». Θεωρείτε, λοιπόν, με αυτά τα δεδομένα ότι ο κ. Τσίπρας πήρε τη λιγότερο κακή απόφαση;

Με αυτήν την άποψη που θέτετε συμφωνούσε και ο κ. Γλέζος, ο οποίος έως την περασμένη βδομάδα ψήφιζε ΚΚΕ και αν δεν κάνω λάθος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΛΑΕ. Ενα σχόλιο και γι' αυτό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Και για τον κ. Γλέζο και για το ευρώ και για τη δραχμή; Δεν φτάνει ο χρόνος.

Για τον κ. Γλέζο δεν έχω να σχολιάσω τίποτα, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΛΑΕ. Κατέβασε τη γερμανική σημαία σε δύσκολα χρόνια, είναι ένα σύμβολο μιας ηρωικής εποχής όπου λίγοι ζουν σήμερα, αλλά οι απόγονοί τους, εμείς δηλαδή, θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο τους. Από εκεί και πέρα οι πολιτικές επιλογές κρίνονται για το τι τοποθετήσεις κάνει ο καθένας και βεβαίως μπορεί να κρίνει ο ελληνικός λαός. Την περασμένη βδομάδα είπε μια αλήθεια, την οποία τη λέει όλος ο ελληνικός λαός, δηλαδή ότι στο ΚΚΕ σήμερα υπάρχει ελπίδα, υπάρχει το αποκούμπι, υπάρχει εμπιστοσύνη.

Αυτή τη στιγμή, η εξέλιξη όπως είχε με το μνημόνιο, με την πρόταση του κ. Τσίπρα, άλλωστε εμείς δεν ήμασταν ούτε μάντεις κακών ούτε προφήτες, το έχουμε πει επανειλημμένα, ξέραμε ακριβώς ότι θα οδηγούσε σε μνημόνια, θα οδηγούσε μέσα στην «ευρωπαϊκή οικογένεια», στο ευρώ, με το οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι, το έχουμε επανειλημμένα πει αυτό. Το ίδιο είναι και η άποψη άλλων, του κ. Λαφαζάνη και άλλων επίσης συνεταίρων του, συναδέλφων του στην προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίοι τώρα έφυγαν απ' το κόμμα αυτό και πήγαν και φτιάξανε διαφορετικό κόμμα, η άποψη για τη δραχμή - την απάντησα σε προηγούμενο ερώτημα - επίσης από άλλο δρόμο οδηγεί σε χρεοκοπία τον ελληνικό λαό, άρα λοιπόν η λύση βρίσκεται έξω απ' αυτά τα πλαίσια, έξω απ' αυτό το δρόμο ανάπτυξης, έξω απ' αυτές τις λυκοσυμμαχίες.

  • Στο σημείο αυτό ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε το γεγονός ότι αφού γίνεται όπως γίνεται η διαδικασία του ντιμπέιτ (σ.σ. το ΚΚΕ έχει εκφράσει τη διαφωνία του για τη διαδικασία των παράλληλων μονολόγων πάνω σε διαφορετικά ερωτήματα για κάθε πολιτικό αρχηγό), θα πρέπει τουλάχιστον να γίνεται κάθε φορά μία ερώτηση και όχι περισσότερες δεδομένου ότι δεν υπάρχει χρόνος να απαντηθούν.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές (2019-06-22 00:00:00.0)
Με ξένη σημαία (2012-05-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-03-22 00:00:00.0)
Πήραν ραβασάκι από τον ίδιο «δάσκαλο» (2002-10-12 00:00:00.0)
Το μποϊκοτάζ (2002-09-14 00:00:00.0)
Οι εγγυήσεις... (2002-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ