Σάββατο 3 Απρίλη 2021 - Κυριακή 4 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Συνεπής με την αντιλαϊκή στρατηγική που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού

Συναινετικός και απολύτως συνεπής με την αντιλαϊκή στρατηγική που υπηρετεί, και η οποία ταυτίζεται απόλυτα με αυτήν της κυβέρνησης, εμφανίστηκε ξανά στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προβάλλοντας μάλιστα τη στάση του αυτή, ως μη όφειλε, στο λαό, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε ζητά «να παραμερίσουμε αν θέλετε ακόμα και υπαρκτές διαφορές, αν αυτό βοηθάει την κοινωνία και τους ανθρώπους». Με απλά λόγια, ζητά από το λαό ένα διαρκές μορατόριουμ και μια αποδοχή της πολιτικής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Ο Αλ. Τσίπρας κινήθηκε στην πεπατημένη, επικρίνοντας την κυβέρνηση για «ανεπάρκεια» και «αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας», ότι κινείται δίχως «συντονισμό, αποτελεσματικότητα, σχέδιο και αποφασιστικότητα». Μάλιστα, την κατηγόρησε ότι με τη «διαχειριστική της ανεπάρκεια και εξόφθαλμη ανικανότητα» τορπιλίζει την επιδιωκόμενη από την άρχουσα τάξη χειραγώγηση του λαού. «Γιατί έτσι η κυβέρνηση καταστρέφει το κεφάλαιο ζωής που είναι απαραίτητο για να υπερβεί η χώρα μια τόσο δραματική κρίση. Την εμπιστοσύνη του πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Ποια εμπιστοσύνη, όταν σε μια στιγμή που απαιτείται ένα μίνιμουμ έστω επίπεδο συνεννόησης, όταν απαιτείται η ενότητα της κοινωνίας για τη σωτηρία των ανθρώπων, η κυβέρνηση προκρίνει τον διχασμό, την ενοχοποίηση του πολίτη, τις διώξεις πολιτικών αντιπάλων και την αστυνομική καταστολή; (...) Η απλή αλήθεια είναι ότι δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε. Και γι' αυτό δεν εμπνέετε καμία εμπιστοσύνη στον πολίτη».

Και μόνο αυτή η τοποθέτηση είναι αποκαλυπτική των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Που βέβαια έχουν διατυπωθεί ξεκάθαρα, με το να ζητά αποζημίωση για τους κλινικάρχες προκειμένου να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με το να αναπαράγει και να εμπλουτίζει τα πεπραγμένα του ως κυβέρνησης, τα οποία συνεισέφεραν στη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε και τη βραδύτητα με την οποία διεξάγονται οι εμβολιασμοί, αναφέροντας ότι πρόκειται για «μια αποτυχία της Ευρώπης, που στην πιο κρίσιμη στιγμή από την ίδρυσή της, βάσισε όλη της τη στρατηγική στο business plan λίγων φαρμακοβιομηχανιών», ενώ στην κυβέρνηση καταλόγισε ότι λειτούργησε «σαν ανέμελος παρατηρητής». Στη βάση αυτής του της κριτικής, επανέφερε την πρότασή του για τις πατέντες των εμβολίων, με το αζημίωτο φυσικά για τις φαρμακοβιομηχανίες και προκειμένου περισσότερες απ' αυτές να βάλουν χέρι στο «μέλι» των διασφαλισμένων κερδών.

«Σας ζήτησα να λάβετε πρωτοβουλίες στην Ευρώπη και αν δεν ευοδωθούν να αναζητήσετε και εναλλακτικές αγορές εμβολίων. Αντί για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών που είχα ζητήσει τότε, επιλέξατε αντιπαράθεση στη Βουλή. Και ήρθατε εδώ να χλευάσετε τις προτάσεις μου», συμπλήρωσε. Αναφέρθηκε τέλος σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, δίχως περαιτέρω ανάλυση για τους όρους με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να γίνει αυτή, αλλά και σε ενίσχυση του ΕΣΥ με πρόσληψη των επιλαχόντων των διαγωνισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ