Σάββατο 3 Απρίλη 2021 - Κυριακή 4 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
«ΜΑΤΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αιτήματα και στόχοι πάλης
  • Αυξήσεις στους μισθούς, μείωση των ωρών εργασίας ιδιαίτερα στα ΒΑΕ, χωρίς μείωση του μισθού, και προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων για να καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Καμία απόλυση.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας, με διαρκή παρακολούθηση από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό των επιπτώσεων της εξορυκτικής παραγωγικής διαδικασίας σε όλες τις ειδικότητες. Ενίσχυση και ανάπτυξη της ΠΦΥ στη Χαλκιδική, όπου αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι τραγική. Ενδεικτικά, στην περιοχή υπάρχουν μόλις 3 ασθενοφόρα ανά 8ωρη βάρδια.
  • Διαρκής παρακολούθηση των επιπτώσεων της εξορυκτικής δραστηριότητας στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, συνολικά στο περιβάλλον.
  • Σε περίπτωση αναστολής της δραστηριότητας λόγω μη εφαρμογής μέτρων προστασίας της ζωής του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, να καταβάλλονται κανονικά οι μισθοί όλων των εργαζομένων. Αντίστοιχα να αποζημιώνονται οι αυτοαπασχολούμενοι συνεργάτες της εταιρείας.
  • Υποχρεωτική χρηματοδότηση από την εταιρεία έργων προστασίας του περιβάλλοντος στη Χαλκιδική και συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία. Αποζημίωση όλων των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων που επηρεάζεται η παραγωγή τους από την εξορυκτική δραστηριότητα της εταιρείας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ