Σάββατο 3 Απρίλη 2021 - Κυριακή 4 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Εκκλήσεις για ... εθνική συνεννόηση στα επικίνδυνα σχέδια

Η εποικοδομητική κριτική και οι εκκλήσεις για εθνική συνεννόηση ήταν τα χαρακτηριστικά των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών και των άλλων αστικών κομμάτων, πέρα από διάφορες κορόνες, κρύβοντας με τη σειρά τους κάτω από το χαλί την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας που όλοι μαζί υπηρετούν.

«Αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα» χρέωσε στην κυβέρνηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, την ίδια στιγμή που πρόκειται για συνειδητή πολιτική, κομμένη στα μέτρα του κεφαλαίου. Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού ανέφερε ότι έστω και καθυστερημένα μίλησε «για συνεννόηση πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο», πρόταση που από την αρχή είχε καταθέσει το ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου, το ΚΙΝΑΛ έχει ...δείξει τη διάθεσή του να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχέδιο «ανασυγκρότησης» και «ανάκαμψης» της οικονομίας, δηλαδή την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, υπερψηφίζοντας τα περισσότερα αντεργατικά, αντιλαϊκά νομοσχέδια που καταθέτει η κυβέρνηση με εντατικούς ρυθμούς, με τελευταίο παράδειγμα το έγκλημα της σύμβασης για το Ελληνικό.

Κατέθεσε ως ρηξικέλευθες τις προτάσεις του κόμματός της, που λίγο απέχουν από αυτές της κυβέρνησης, κάτι που άλλωστε και ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Αλ. Τσίπρας αναγνώρισαν, όπως για τη δημιουργία «ενιαίου συντονιστικού κέντρου με ένταξη σε αυτό όλων των δομών δημόσιου, ιδιωτικού και στρατιωτικού τομέα», δηλαδή τσουβάλιασμα για να ευνοείται τελικά ο ιδιωτικός τομέας, ενώ εξέφρασε εκ νέου το παράπονό της που η κυβέρνηση προγραμματίζει μόνη της στις τσέπες ποιων επιχειρηματικών ομίλων θα πάνε τα δισ. του «Ταμείου Ανάκαμψης».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, χρέωσε με τη σειρά του στην κυβέρνηση «λάθη στη διαχείριση της πανδημίας» και πρότεινε «να καθίσουμε όλοι μαζί να βρούμε λύσεις». Οι βασικές προτάσεις του κόμματός ήταν «να σταματήσει ο εγκλεισμός στα σπίτια και όσοι έχουν πυρετό να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία και μεταδίδουν τον ιό»... Χαρακτήρισε «μπαρούφα» τη μάσκα και αναφέρθηκε σε γνωστές σκοταδιστικές θεωρίες για τον εμβολιασμό.

Ο δε επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, εκφράζοντας με τη σειρά του αγωνίες τμημάτων του κεφαλαίου, καλυμμένες πίσω από τη γνωστή φρασεολογία περί «δουλοπαροικίας»... είπε ότι «σπάει κόκαλα η αποσπασματικότητα των παρεμβάσεων» της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ