Σάββατο 3 Απρίλη 2021 - Κυριακή 4 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Το Σάββατο 3/4 το αγωνιστικό ραντεβού για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού

Αποκλεισμός του υπουργείου Περιβάλλοντος τη Δευτέρα 5 Απρίλη, ενάντια στις χωματερές

Συλλαλητήριο για τα δικαιώματα στη δουλειά, στην υγεία, στην αξιοπρεπή ζωή, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά, το Σάββατο 3 Απρίλη, στις 12 μ. στο Πασαλιμάνι.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται μεταξύ άλλων η άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η επίταξη, χωρίς αποζημίωση, των ιδιωτικών κλινικών, τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, που αποτελούν εστία υπερμετάδοσης σε όλη την περιφέρεια του Πειραιά. Επίσης, ο οργανωμένος υγειονομικός έλεγχος με ευθύνη των κρατικών φορέων για την εξάπλωση του ιού στο λιμάνι του Πειραιά, στην COSCO, στα καράβια, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στα εργοστάσια και τις βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, στα σούπερ μάρκετ κ.α.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚ Πειραιά επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση «έχει αφήσει "γυμνό" το δημόσιο σύστημα Υγείας» και «την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, οι κλινικάρχες, όπως το "Metropolitan" στον Πειραιά, με τεράστιες υποδομές, θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού».

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται και τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η ρυπογόνα βιομηχανική δραστηριότητα, η επιχειρηματική δράση στο λιμάνι η οποία τσακίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. «Λέμε "όχι" στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των κατοίκων της περιοχής. Εναντιωνόμαστε συνολικά στο masterplan της COSCO. Στους σχεδιασμούς που θέλουν να μετατρέψουν τις γειτονιές του Πειραιά σε περιοχές μεταφόρτωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων. Να φύγουν τα "καζάνια του θανάτου" από Πέραμα και Δραπετσώνα», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Αποκλεισμός του υπουργείου Περιβάλλοντος τη Δευτέρα 5/4

Σε αποκλεισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος (Μεσογείων 119) προχωρά τη Δευτέρα 5 Απρίλη, στις 5.30 μ.μ., η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα στο λαό της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας. Συνεχίζεται έτσι και κλιμακώνεται ένας πολύμορφος αγώνας - τη Δευτέρα 29/3 έγινε μεγάλη αυτοκινητοπομπή σε Πετρούπολη, Καματερό, Ανω Λιόσια και Ασπρόπυργο - για να σταματήσει το νέο έγκλημα της επέκτασης της χωματερής στη Φυλή, που σχεδιάζουν κυβέρνηση και Περιφέρεια.

Οπως σημειώνει σε κάλεσμά της η Επιτροπή: «Συνεχίζουμε! Ολοι στο πόδι - Ξεσηκωμός! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, γιατί δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με το σκουπιδαριό, με τη ρύπανση και τον καρκίνο. Δεν έχουμε δύο ζωές, να τους χαρίσουμε αυτή! Ολοι στον αγώνα!».

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής εκφράζει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση παίρνουν και φορείς από το κέντρο της Αθήνας.

Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με διεκδικήσεις ενάντια στη ρυπογόνα βιομηχανική δραστηριότητα στο λιμάνι και στην εγκληματική διαχείριση των απορριμμάτων, αφού σχεδιάζεται η εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, ενώ ήδη λειτουργεί Σταθμός Μεταφόρτωσης στην καρδιά του Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ