Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 30 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Να επιστρέψει ο εκπαιδευτικός στα καθήκοντά του χωρίς καμιά επίπτωση

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης | Υπόλογη η κυβέρνηση που γνώριζε τα σοβαρά προβλήματα αλλά δεν έκανε τίποτα

Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα σε ΕΠΑΛ και Εσπερινά
Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα σε ΕΠΑΛ και Εσπερινά
Αγανάκτηση και αντιδράσεις προκαλεί η στάση του υπουργείου Παιδείας απέναντι στις σοβαρές καταγγελίες του αναπληρωτή εκπαιδευτικού, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω του απαράδεκτου κλίματος που αντιμετώπιζε στις σχολικές τάξεις του ΕΠΑΛ Αργοστολίου όπου δίδασκε. Το υπουργείο απαντά ότι θα διερευνήσει το θέμα και επιμένει στη γραμμή ότι πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό».

«Εχουμε κάνει ένα πλήθος ενεργειών, τόσο στο πρόγραμμα σπουδών όσο και επί του ανθρώπινου δυναμικού», ισχυρίστηκε ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Αλ. Κόπτσης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και πρόσθεσε ότι «στα ΕΠΑΛ, έχουμε μια νέα αρχή, υπάρχει ο ψυχολόγος, υπάρχει σύμβουλος καθηγητής, δεύτερος καθηγητής στην τάξη», παρουσιάζοντας παρεμβάσεις που είναι στα «χαρτιά» και τα περισσότερα ΕΠΑΛ της χώρας δεν τις βλέπουν ούτε με κιάλι!

Οπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, «όχι μόνο δεν υπήρξε συγκεκριμένη βοήθεια στον συνάδελφο από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης όταν απηύθυνε σε αυτήν την καταγγελία του, αλλά αντίθετα αντιμετωπίστηκε με τη γνωστή τυπική, αδιέξοδη και εν τέλει απειλητική επίκληση της ποινής απόλυσης και του αποκλεισμού του από τους διορισμούς και για τα επόμενα δύο χρόνια.

Τη στάση αυτή της αδιαφορίας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης να μην έχει επισκεφθεί έστω και τυπικά το συγκεκριμένο σχολείο αναλαμβάνοντας τις δικές της ευθύνες, δεν μπορεί να την κρύψει το εκ των υστέρων υποκριτικό ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας να "διερευνήσει" τάχα την υπόθεση».

Η ΕΛΜΕ επικαλείται τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα myschool σημειώνοντας ότι «το όποιο πρόβλημα υπάρχει είναι γνωστό στο υπουργείο Παιδείας που έπρεπε να έχει μεριμνήσει σχετικά».

Επιπλέον, κάνει λόγο για «εγκατάλειψη του συγκεκριμένου σχολείου στις υποδομές» και καταγγέλλει ότι «η συγκατοίκησή του στον μικρό χώρο με δύο άλλες δομές κατάρτισης, το μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων μαθητών καθώς και μαθητών με ιδιαίτερες διαγνωσμένες εκπαιδευτικές δυσκολίες (32 συνολικά) χωρίς το απαραίτητο ειδικό υποστηρικτικό προσωπικό (ανυπαρξία Τμήματος Ενταξης), οι ατακτοποίητες σχολικές μεταφορές που στοιχίζουν σε μαθητές χαμένες διδακτικές ώρες κ.ά., έχουν αρκετές φορές κατατεθεί στους υπεύθυνους κρατικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, από την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης».

«Τα παραπάνω, μαζί με όσα άλλα απορρέουν από τα αλλεπάλληλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα (ιδιαίτερα για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση), έχουν τη δική τους συμβολή στο πρόβλημα, που φυσικά κανένας δεν ισχυρίζεται ότι αφορά μόνο ένα σχολείο. Ωστόσο είναι σαφές ότι αυτά τα φαινόμενα απαράδεκτης συμπεριφοράς κάποιων μαθητών δεν χαρακτηρίζουν όλους τους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου ούτε και το ίδιο το σχολείο», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αφού παίρνει θέση ενάντια «σε όλα εκείνα τα φαινόμενα που βάζουν εμπόδια στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του σχολείου και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια εκπαιδευτικών και μαθητών», η ΕΛΜΕ καταδικάζει «κάθε προσπάθεια δημιουργίας εξιλαστήριων θυμάτων και αποπροσανατολισμού από τις κύριες αιτίες που δημιουργούν και αναπαράγουν τέτοια προβλήματα στα σχολεία».

Τέλος, απαιτεί εδώ και τώρα «να επιστρέψει ο εκπαιδευτικός στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, χωρίς καμιά υπηρεσιακή ή άλλη επίπτωση». Παράλληλα, διεκδικεί μια σειρά από μέτρα κάλυψης των ελλείψεων και στήριξης των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ