Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Καλούν μαζικά σε αποχή από τις αυριανές ηλεκτρονικές εκλογές

«Λέμε "όχι" στις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών - Υπερασπιζόμαστε τη λειτουργία των σωματείων μας με ζωντανές και μαζικές διαδικασίες!». Αυτή είναι η απάντηση πολλών δεκάδων εκπαιδευτικών σωματείων και χιλιάδων εκπαιδευτικών στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να επιβάλει ηλεκτρονικές εκλογές για τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη αντίστοιχη προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας το 2020 να επιβάλει ηλεκτρονικές εκλογές (με το πρόσχημα της πανδημίας τότε) σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος γύρισε την πλάτη σε αυτήν τη διαδικασία απέχοντας από τις ηλεκτρονικές εκλογές σε ποσοστό 95%! Η περήφανη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών τότε αποτέλεσε παρακαταθήκη για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Φέτος το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να παγιώσει αυτήν τη διαδικασία ως χτύπημα στην εκπροσώπηση των εργαζομένων, στο πλαίσιο της προσπάθειας να απονεκρωθούν τα σωματεία και οι ζωντανές τους διαδικασίες. Αρωγούς μάλιστα σε αυτήν την προσπάθεια βρήκε τις παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ - ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ), που τελευταία στιγμή σαν τον κλέφτη κατέθεσαν υποψηφιότητες και επιδίδονται σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού των ηλεκτρονικών εκλογών! Η υπουργός Παιδείας χτες με δήλωσή της επιχείρησε επίσης να καθησυχάσει τις εύλογες ανησυχίες των εκπαιδευτικών για τη διαβλητότητα της διαδικασίας, ο έλεγχος της οποίας φεύγει πλέον από τους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία τους.

Κόντρα σε απειλές, συκοφαντίες και λασπολογίες που επιστρατεύονται τόσο από μηχανισμούς του υπουργείου, της διοίκησης της Εκπαίδευσης αλλά και παρατάξεων που θέλουν να νομιμοποιήσουν τη συνδικαλιστική απονέκρωση μέσω της ηλεκτρονικής ψήφου, οι εκπαιδευτικοί μαζικά λένε για άλλη μια φορά «όχι» στις ηλεκτρονικές εκλογές: 48 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 37 ΕΛΜΕ της χώρας καλούν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν και πάλι ηχηρή απάντηση στο υπουργείο Παιδείας και στην κυβέρνηση, απέχοντας μαζικά. Καλούν παράλληλα σε συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ