Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαφημίζεται η επίσκεψη 30 αμερικανικών πανεπιστημίων

Σε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια επιδίδεται η κυβέρνηση για την επικείμενη επίσκεψη εκπροσώπων 30 αμερικανικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, που θα έχουν επαφές και συναντήσεις με τα ελληνικά πανεπιστήμια για να διερευνήσουν πεδία συνεργασιών.

Η επίσκεψη των αμερικανικών πανεπιστημίων που έκλεισε και διαφημίζει η κυβέρνηση είναι στο πνεύμα του νόμου - πλαισίου που ψήφισε πρόσφατα για τα ΑΕΙ, ο οποίος κινείται στη ρότα μιας μεγάλης αγοράς Ανώτατης Εκπαίδευσης, με πτυχία και ιδρύματα πολλαπλών ταχυτήτων, με το κριτήριο του κέρδους να κυριαρχεί σε κάθε απόφαση που αφορά την ανάπτυξη των ΑΕΙ και με τα πάντα να πουλιούνται και να αγοράζονται ως εκπαιδευτικά και ερευνητικά προϊόντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας χτες για την επίσκεψη και τα οφέλη των ελληνικών πανεπιστημίων, είπε ότι υπολογίζεται π.χ. πως «τα έσοδα από τα δίδακτρα από μόνο ένα αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα ιατρικής αγγίζουν τα 4 εκατ. ευρώ για έναν κύκλο σπουδών»! Κι αυτό όταν στα ελληνικά ΑΕΙ φτάσαμε να πέφτουν οι φοιτητές από τα παράθυρα επειδή δεν χωρούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα!

Το βέβαιο είναι ότι αυτή η επίσκεψη αποτελεί έναυσμα για συζήτηση και προβληματισμό γύρω από μια σειρά θέματα που αφορούν τα πανεπιστήμια στη χώρα μας και στο εξωτερικό και ο «Ριζοσπάστης» θα επανέλθει σε αυτή με αρθρογραφία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ