Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δε «χωρούσαν» οι αγρότες στη Γεωπονική

Για τις δυνατότητες απασχόλησης των νέων γεωπόνων και την αγροτική πολιτική, θέλησε να μιλήσει η ΔΑΠ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και γι' αυτό διοργάνωσε σχετική εκδήλωση χτες. Ως εδώ καλά. Θα περίμενε, δηλαδή, κανείς να συζητηθεί το πρόβλημα συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής, το ξεκλήρισμα χιλιάδων αγροτών, οι καταστρεπτικές για την αγροτική οικονομία της χώρας κατευθύνσεις της ΕΕ κι η συρρίκνωση αντίστοιχα των προοπτικών απασχόλησης των νέων γεωπόνων σ' αυτό το ζοφερό τοπίο.

Αλλά τζίφος! Τίποτα από όλα αυτά δεν έθιξε η «υπεύθυνη δύναμη». Μπορεί οι κινητοποιήσεις των αγροτών το προηγούμενο διάστημα να είχαν στο πλευρό τους την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά η ΔΑΠ δεν έκανε τον κόπο να φωνάξει ούτε έναν αγρότη, για να μιλήσει στους φοιτητές. Βλέπετε, η ΝΔ χρησιμοποιεί τους αγρότες μόνο όταν εκείνη κρίνει, για λόγους εντυπωσιασμού.

Πότε θα τους ακούσουμε;

Οταν, η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ, η ΕΑΑΚ κι οι άλλοι περί... άλλα τυρβάζουν, η κυβέρνηση ασχολείται ακούραστα με τις σπουδές φοιτητών και σπουδαστών και την επαγγελματική τους προοπτική, πολύ απλά τσακίζοντάς τες! Σε τρεις μήνες θα προωθήσει στη Βουλή το νόμο για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα, που υποβαθμίζει τα πτυχία τους στο επίπεδο των τρίχρονων bachelor και «στέλνει» την ανώτατη εκπαίδευση σε ορισμένα μεταπτυχιακά. Στο ίδιο διάστημα θα προωθήσει και την αξιολόγηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ σύμφωνα με τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, και τα Ινστιτούτα διά βίου εκπαίδευσης, που είναι «μαγαζιά» κατάρτισης στα πλαίσια των ανώτατων ιδρυμάτων, ίδια με τα ΠΣΕ, αλλά με άλλο όνομα.

Κι όλα αυτά σε τρεις μήνες. Δηλαδή, σε λιγότερο από 100 μέρες. Εχουν σκοπό άραγε οι παραπάνω παρατάξεις να ενημερώσουν τους φοιτητές για την υποβάθμισης των σπουδών και των πτυχίων τους, την εμπορευματοποίηση και την ένταση των ταξικών φραγμών που ετοιμάζεται; Κι αν ναι, πότε περιμένουν; Να αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα;

Η ελπίδα στους αγώνες

Για να περάσουμε, όμως, σε κάτι πραγματικά ευχάριστο: χτες οι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν την απαίτησή τους για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ προχτές αντίστοιχο συλλαλητήριο είχε γίνει και στα Γιάννενα. Κι αυτές οι αγωνιστικές αποφάσεις των συλλόγων πάρθηκαν μετά από τη σημαντική παρέμβαση της Πανσπουδαστικής.

Οι σύλλογοι θα συντονιστούν πανελλαδικά στις 22 του μήνα και προχωρούν αποφασιστικά, ώστε στα επόμενα συλλαλητήρια να είναι ακόμα πιο πολλές οι αγωνιστικές αποφάσεις καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής υποβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Επομένως, υπάρχει ελπίδα κι αυτή βρίσκεται στους μαζικούς αγώνες. Χτες εφτά σύλλογοι, αύριο δεκαεφτά και μεθαύριο θα μείνει στο συρτάρι το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στα σχέδιά τους απαντάμε με το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης» (2017-01-27 00:00:00.0)
Να καταδικαστούν οι ενέργειες εκφυλισμού (2009-07-16 00:00:00.0)
«Καμιά ανοχή σε εκβιασμούς και εξαγορά συνειδήσεων» (2005-03-30 00:00:00.0)
Οι φοιτητές θα πουν ΟΧΙ στο νέο νομοσχέδιο (2003-03-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-04-03 00:00:00.0)
Περί μεταπτυχιακών νομοθετημάτων (2002-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ