Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Μεγάλη πανελλαδική απεργία
Απεργιακή κοσμοπλημμύρα στην Πάτρα

INTIME NEWS

Με μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων ετών, με συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων κάθε ηλικίας, από πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα αλλά και του Δημοσίου, όπως επίσης γυναικών λαϊκών οικογενειών, ανέργων, μαθητών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων από διάφορους χώρους, ολοκληρώθηκε η απεργία στην Πάτρα, αποτελώντας βήμα κλιμάκωσης το επόμενο διάστημα.

Για πρώτη φορά, άλλωστε, κι αυτό είναι το ελπιδοφόρο, σχεδόν όλα τα μεγάλα εργοστάσια της Πάτρας έμειναν κλειστά.

Οι δρόμοι της Πάτρας, από νωρίς, φάνηκε ότι θα αποδειχτούν μικροί για το μεγάλο απεργιακό ποτάμι που τους κατέκλυσε, σε συνέχεια όλης της προηγούμενης δράσης που ανέπτυξαν το Εργατικό Κέντρο και η πλειοψηφία των εργατικών σωματείων.

Μέσα από τη συνολική μάχη και κινητοποίηση, βρήκε ταυτόχρονα έκφραση το κεντρικό σύνθημα του ΕΚ Πάτρας, «Λαέ μην σφίξεις άλλο το ζωνάρι... Ξεσηκωμός! Η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια», που ήταν στο πανό της κεφαλής της μεγάλης πορείας που ακολούθησε.

«Το αποτέλεσμα της μεγάλης απεργιακής μάχης δείχνει τη δύναμή μας, είναι η ελπίδα για τη συνέχεια», ανέφερε νωρίτερα στην κεντρική του ομιλία ο γραμματέας του ΕΚΠ, Δημήτρης Αγγελόπουλος.

Λίγο νωρίτερα, ανοίγοντας τη συγκέντρωση, τους χιλιάδες απεργούς χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με ψηλά το κεφάλι. Ακολούθησαν επίσης χαιρετισμοί από συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους.

Το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Σε όλη τη Δυτική Ελλάδα

Μεγάλες ήταν οι συγκεντρώσεις σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, με την απεργιακή διαδήλωση στο Αγρίνιο να δίνει τον τόνο.

Στο Μεσολόγγι, η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του νοσοκομείου, με αφορμή και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο.

Απ' τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων ήταν αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην Ηλεία, σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Αντίστοιχα με τη μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων πλαισιώθηκε η απεργία στη Ζάκυνθο, ενώ βήμα κλιμάκωσης για τη συνέχεια ήταν η συμμετοχή στην απεργία σε Κεφαλονιά - Ιθάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ