Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Μεγάλη πανελλαδική απεργία
Χιλιάδες εργατόκοσμου διαδήλωσαν σε Θεσσαλία και Στερεά

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας, ενώ ξεχωρίζει το γεγονός ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες, πολλοί από αυτούς νέοι στην ηλικία, με αποφασιστικότητα και θάρρος, αντί να «χτυπήσουν κάρτα» το πρωί, σήκωσαν το κεφάλι ψηλά απέναντι στην εργοδοσία και δήλωσαν για πρώτη φορά «απεργία». Επίσης, η συμμετοχή στις απεργιακές διαδηλώσεις εργαζομένων που είχαν χρόνια να απεργήσουν αλλά και εργαζομένων που κατέβηκαν για πρώτη φορά σε κινητοποίηση φανερώνει νέες δυνατότητες και αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη.

Ταυτόχρονα, σε όλη τη Θεσσαλία συμμετείχαν στις διαδηλώσεις οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, μετρώντας νέα βήματα στη συμπόρευση και κοινή δράση εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Στη Στερεά και την Εύβοια

Με αρκετούς μεγάλους χώρους δουλειάς να «νεκρώνουν» και πλήθος απεργών να διαδηλώνουν στις 11 συνολικά συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν από άκρη σε άκρη της Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας, η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 9 Νοέμβρη αποτελεί παρακαταθήκη για παραπέρα δυνάμωμα της οργανωμένης πάλης στους χώρους δουλειάς της περιοχής και κλιμάκωσης του αγώνα για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Από τα ορεινά Αγραφα μέχρι την Κάρυστο και από τη Βόρεια Εύβοια μέχρι τη Φωκίδα, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι, φοιτητές και μαθητές απαίτησαν μέτρα για την επιβίωση των λαϊκών νοικοκυριών αγωνιστικά και έστειλαν δυναμικό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ώστε «να μην πεινάσουν οι πολλοί για να χορτάσουν λίγοι».

Στην Εύβοια, πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χαλκίδας μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, με πλήθος απεργών να διαδηλώνουν για ώρες στο κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα σε μία σειρά μεγάλους χώρους δουλειάς της περιοχής καταγράφηκαν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν καθολική. Στην Εύβοια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Κάρυστο.

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση στη Λαμία, όπως και σε Λιβαδειά και Θήβα, ενώ το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι εργαζόμενοι σε Φωκίδα και Ευρυτανία με τη μαζική τους συμμετοχή στις συγκεντρώσεις σε Αμφισσα, Καρπενήσι και Βαλαώρα Ευρυτανίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα στους δρόμους(2024-02-29 00:00:00.0)
Απεργούμε ενάντια στην εγκληματική πολιτική, καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων!(2023-03-08 00:00:00.0)
Ο αγωνιστικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα(2022-05-03 00:00:00.0)
Με συσκέψεις βάζουν μπρος για την προετοιμασία της απεργίας στις 30 Μάη(2018-05-11 00:00:00.0)
Σε ρόλο απεργοσπάστη η ΠΑΣΚΕ(2002-06-15 00:00:00.0)
Το κάλεσμα φτάνει παντού(2002-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ