Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Προετοιμασία για απεργίες σε κρίσιμους κλάδους

Από τη στάση εργασίας στον κλάδο του Μετάλλου στη Γερμανία
Από τη στάση εργασίας στον κλάδο του Μετάλλου στη Γερμανία
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Μέταλλο πραγματοποιούν και αυτές τις μέρες παγγερμανικά προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο. Υστερα από τις επιτυχημένες στάσεις εργασίας της προηγούμενης βδομάδας, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή διαπραγματεύσεις σε τοπικό επίπεδο. Το Συνδικάτο Μετάλλου (IG Metall) επιμένει σε 12μηνη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αύξηση μισθών κατά 8%, πολύ κάτω από την αύξηση του πληθωρισμού που έχει αγγίξει πρωτόγνωρες τιμές για τη μεταπολεμική περίοδο και σίγουρα μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Η εργοδοσία πρότεινε από τη μεριά της 30μηνη Συλλογική Σύμβαση με αύξηση μισθών, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει συγκεκριμένο ποσοστό, καθώς και εφάπαξ αφορολόγητη αποζημίωση για την αύξηση του πληθωρισμού ύψους 3.000 ευρώ. Υστερα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της Παρασκευής, οι προειδοποιητικές στάσεις εργασίας συνεχίζονται ως τελεσίγραφο αυτή τη βδομάδα σε όλα τα κρατίδια σε εκατοντάδες εργοστάσια και ναυπηγεία, μεταξύ άλλων σε «Airbus», «Audi», «BMW», «Mercendes», «Meyer Werft», «Siemens», «Thyssen-Krupp», με πορείες και απεργιακές συγκεντρώσεις σε δεκάδες γερμανικές πόλεις, με την IG Metall να προτίθεται να περάσει σε 24ωρες απεργίες, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα, ενώ σε πολλές επιχειρήσεις δεν έχει λήξει ακόμη η διωρία που έχει δοθεί στην εργοδοσία για απάντηση.

Σε απεργία κατεβαίνουν οι σιδηροδρομικοί στη Βρετανία

Σε προχτεσινή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο συνδικάτο μεταφορών RMT (είναι το Συνδικάτο σε όλες τις μεταφορές) μεταξύ σιδηροδρομικών υπαλλήλων το 91,7% είπε «ναι» στην έναρξη απεργιών το επόμενο εξάμηνο σε 15 διαχειρίστριες εταιρείες των σιδηροδρόμων της Βρετανίας με στόχο την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, προσλήψεις προσωπικού κ.λπ.

θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο και πάλι οι σιδηροδρομικοί είχαν κατέβει σε μαζική απεργία διεκδικώντας αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και επίσης προστασία δικαιωμάτων που είχαν κατακτήσει. Επίσης την ίδια περίοδο σε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν κατέβει και οι λιμενεργάτες σε βρετανικά λιμάνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρεσιτάλ συμβιβασμού από το συνδικάτο «IG Metall» (2010-02-24 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι απεργίες εργαζομένων (2006-04-02 00:00:00.0)
Απεργία στην αυτοκινητοβιομηχανία (2006-03-01 00:00:00.0)
Απεργιακός πυρετός (2002-05-04 00:00:00.0)
Τα συνδικάτα κατά της υπονόμευσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (2001-01-04 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αγωνιστικά οι μεταλλεργάτες (1999-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ