Τρίτη 22 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ
Διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων για τις πλημμύρες στις Εστίες

Παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας για την εκρηκτική κατάσταση στις Φοιτητικές Εστίες της πόλης, με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, οι εστίες Φ1 και Φ2 όπως και ορισμένα δωμάτια πλημμύρισαν καθώς βούλωσαν οι σωληνώσεις, με αποτέλεσμα να γεμίσουν λύματα.

«Ενώ βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν θαύματα, που παράλληλα φτιάχνουν 500 κλίνες για ΝΑΤΟικούς φαντάρους στην Αλεξανδρούπολη σε μια βδομάδα, την ίδια στιγμή οι εστίες μας πρέπει να πλημμυρίζουν κάθε λίγο και λιγάκι, να μην μπορούμε να κάνουμε ένα μπάνιο με τον φόβο μήπως είναι βουλωμένη η αποχέτευση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εστιαζόμενων Φοιτητών ΔΙΠΑΕ Καβάλας, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της διοίκησης του Ιδρύματος, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για τη χρόνια υποχρηματοδότηση στα ιδρύματα και τη φοιτητική μέριμνα.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του ΔΙΠΑΕ Καβάλας, οι υπεύθυνοι δήλωσαν «αναρμόδιοι» για τις εγκαταστάσεις των εστιών, «πετώντας» - όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές - το «μπαλάκι» των ευθυνών σε άλλες υπηρεσίες του Ιδρύματος. Στη συνέχεια οι φοιτητές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και στην Τεχνική Υπηρεσία, όπου η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι η κατάσταση αυτή συνεχίζεται λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης και προσωπικού.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ