Τρίτη 22 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταγγέλλει τη δίωξη εκπαιδευτικού επειδή συμμετέχει στην απεργία του σωματείου του

Την παραπομπή στο πειθαρχικό του διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, ο οποίος επειδή συμμετέχει στην απεργία - αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, δεν όρισε μέντορες και συντονιστές, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά, καλώντας να ξεσηκωθεί κύμα συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό, που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.

Οπως εξηγεί η ΕΛΜΕ, «ο συνάδελφος διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Πειραιά κλήθηκε από τον ΔΙΔΕ Πειραιά να δώσει "εξηγήσεις" για το γεγονός πως δεν όρισε μέντορες και συντονιστές. Ο διευθυντής του σχολείου απάντησε, δηλώνοντας πως συμμετέχει στην απεργία - αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, από κοινού με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του σχολείου. Με βάση αυτό, ο διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά "φρονεί" πως πρέπει να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο! Χωρίς καν η απεργία που κήρυξε η ΕΛΜΕ να έχει προσβληθεί σε κάποιο δικαστήριο, όπως έκανε το ΥΠΑΙΘ ενάντια στην αντίστοιχη απόφαση της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ουσιαστικά, ο διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά προχωρά ένα βήμα παρακάτω, σε σχέση με την υπουργό Παιδείας. Επιδιώκει την ποινικοποίηση της συμμετοχής μέλους σωματείου σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία! Αποτελεί πολύ σοβαρή, πρωτοφανή, επικίνδυνη εξέλιξη, που πρέπει να πάρει αποφασιστική, μαζική απάντηση!», καλεί η ΕΛΜΕ.

Παράλληλα σημειώνει ότι πρόκειται για ενέργεια που «βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας, το ίδιο το δικαίωμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να την κηρύσσουν», ενώ εκτιμά ότι «δεν πρόκειται για τυχαία ή απερίσκεπτη ενέργεια, αλλά απόφαση της ΔΙΔΕ Πειραιά, που λήφθηκε από κοινού με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ» και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία.

Η ΕΛΜΕ προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα για το θέμα και καλεί τα σωματεία με ψηφίσματα και δράσεις τους να σταθούν ασπίδα στον διωκόμενο εκπαιδευτικό, ασπίδα ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης και χτυπήματος του δικαιώματος της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ