Τρίτη 22 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ»
Εκδικητική απόλυση της προέδρου επειδή μίλησε σε μαθητές για το Πολυτεχνείο!

Σωματεία και φορείς απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης. Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο φροντιστήριο «Πρωτοπορία» στη Νέα Ιωνία

«Δεν θα περάσει η απαράδεκτη εκδικητική απόλυση» δηλώνουν σωματεία και φορείς, καταδικάζοντας την προσπάθεια απόλυσης της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», Ελπίδας Νασιοπούλου, από το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Πρωτοπορία» στη Ν. Ιωνία. Η εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Συλλόγου δεν έχει αποδεχτεί την απόλυσή της και επιδιώκει να συνεχίσει κανονικά το μάθημά της.

Σήμερα, Τρίτη, στις 5 το απόγευμα, ο «Βύρων», το ΠΑΜΕ, σωματεία εργαζομένων και φορείς της περιοχής καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριο (Μητροπολίτου Τιμοθέου 18, Νέα Ιωνία).

Οπως καταγγέλλει το σωματείο, η δικαιολογία για την απόλυση είναι «συνδικαλιστική δράση σε μαθητές», καθώς τους μίλησε για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την αντίστοιχη αργία των φροντιστηρίων. «Το εξώδικο δε που της επιδόθηκε, κάνει απροσδιόριστα λόγο για καταχρηστική συμπεριφορά της συναδέλφου για την εν λόγω συζήτηση. Επιπλέον κατηγορείται πως μέσα στον Οκτώβρη έλειπε αδικαιολόγητα μια μέρα από την εργασία της ενώ εκείνη είχε πολύ υψηλό πυρετό και σαφώς είχε ενημερώσει για την απουσία της», σημειώνει μεταξύ άλλων ο «Βύρων». Το σωματείο ζητά παράλληλα να απαγορευτεί στα φροντιστήρια η αντιπαιδαγωγική πρακτική να συνάπτουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με λήξη νωρίτερα από το τέλος του ακαδημαϊκού έτους. Ενα καθεστώς που, όπως τονίζει, γίνεται ασφυκτικό στον κλάδο, με τους εργαζόμενους υπό διαρκή απειλή να χάσουν τη δουλειά τους, αν δεν συμμορφωθούν με την πολιτική της επιχείρησης.

Την απαράδεκτη απόλυση καταγγέλλει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας τα σωματεία να σταθούν στο πλευρό της εργαζόμενης και να πάρουν μέρος στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας.

«Πρόκειται για απροκάλυπτη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου. Οι αιτιάσεις της εργοδοσίας χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά της συναδέλφου ανάρμοστη, επειδή η τελευταία, μετά από την είδηση ότι το εν λόγω φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, εξήγησε στην εργοδοσία ότι η μέρα αυτή είναι αργία για την Εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά. Μίλησε στους μαθητές για το Πολυτεχνείο, τους εξήγησε γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο, γιατί είναι καθιερωμένη ως μέρα αργίας και εκδηλώσεων στα σχολεία. Η στάση της αυτή χαρακτηρίστηκε συνδικαλιστική δράση σε μαθητές και της ανακοινώθηκε απόλυση», σημειώνει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του.

Την απόλυση έχουν καταγγείλει με ανακοινώσεις τους Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Χανίων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (παράρτημα Νέας Ιωνίας), ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμου Νέας Ιωνίας, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας, η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων της Ν. Ιωνίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ