Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΖΕΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΖΕΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Ο σύζυγός μου ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΖΕΛΟΣ (φωτ.) υπήρξε από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε όλες τις μάχες που έδωσε το τμήμα του με αποκορύφωμα τη μάχη του Μελιγαλά καθώς και τη μάχη του Δεκέμβρη στην Αθήνα. Πλήρωσε για την προσφορά του στον αγώνα με πολύχρονη κράτηση σε όλες τις φυλακές. Μετά τα πέτρινα χρόνια μάζεψε τα κομμάτια του, έκανε οικογένεια, ταυτόχρονα πρόσφερε στον κοινωνικό αγώνα που ακολούθησε. Υπηρέτησε για 17 ολόκληρα χρόνια το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ του Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι) και στη συνέχεια ως επίτιμος πρόεδρός του. «Εφυγε» πλήρης ημερών πριν από 7 χρόνια σαν σήμερα 23 Νοέμβρη.

Ο αδελφός μου ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΡΑΣ, παλιός κομμουνιστής επί δικτατορίας Μεταξά, υπήρξε πολιτικό στέλεχος του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Δολοφονήθηκε από τμήμα του εθνικού στρατού στο χωριό μας Βλαχιά Γορτυνίας, ενώ ετοιμαζόταν να ενταχθεί στον ΔΣΕ, αφού είχε λιποτακτήσει από τον εθνικό στρατό που υποχρεωτικά υπηρετούσε.

Η αδερφή του ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΡΑ, μαχήτρια ομαδάρχης του ΔΣΕ, τραυματίστηκε θανάσιμα στη μάχη της Δημητσάνας και σε τρεις μέρες υπέκυψε.

Η αδερφή μου ΘΕΩΝΗ ΚΑΡΡΑ, μαχήτρια νοσοκόμος του ΔΣΕ, αφού εξέτισε πολυετή φυλάκιση, έτυχε ανθρώπινου θανάτου στο σπίτι της.

Στη μνήμη τους προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ στο τιμημένο Κόμμα μας.

Ελπινίκη (Νίκη) Καρρά - Μετζέλου, Μαχήτρια Ομαδάρχης στο ΔΣΕ

***

Η Δήμητρα Πέτρουλα από το Μοναστήρι του Τσίγκου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας προσφέρει 300 ευρώ στην ΚΟΒ Ανατολικής Μάνης του ΚΚΕ στη μνήμη του πατέρα της ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, που δολοφονήθηκε από τους Χίτες στις φυλακές της Σπάρτης. Επίσης, στη μάνα της ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ και στα αδέρφια της ΒΑΣΙΛΗ, ΦΙΛΙΤΣΑ και ΚΑΛΛΙΟΠΗ, που τους σκότωσαν οι Χίτες στο Μοναστήρι του Τσίγκου.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣ
***

Στη μνήμη του κομμουνιστή - αγωνιστή ΘΕΟΦΑΝΗ ΣΤΑΘΕΛΑΚΗ, η αδερφή του Κατίνα Αραβανή και ο ανιψιός του Γεράσιμος Αραβανής καταθέτουν στο ΚΚΕ το μερίδιο της κληρονομιάς του μετά τον θάνατό του, ως δωδέκατη δόση, το ποσό των 500 ευρώ, για ενίσχυση του Κόμματος, μέσω της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Αγίων Αναργύρων.

Μπαγιαρτάκη Μαρία, Γιώργος και Νατάσα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ