Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΓΕ
Αντιπαλεύουμε τη βία και τη βαρβαρότητα που τη γεννά

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, την Παρασκευή 25 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. «Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια στη βία των εκμεταλλευτών μας. Από εκεί αντλούμε τη δύναμη και το κουράγιο να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες!», τονίζει και καλεί στην κινητοποίηση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα, η ΟΓΕ απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες της βιοπάλης που οργίζονται με τη βία, την κακοποίηση, τις δολοφονίες γυναικών, αγωνιούν μπροστά στα φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, νιώθουν εγκλωβισμένες μέσα στις βάρβαρες συνθήκες ζωής και δουλειάς που αντιμετωπίζουν.

Στην ανακοίνωσή της στηλιτεύει κάθε πλευρά της βαρβαρότητας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, από τη φτώχεια μέχρι τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, από την εργασιακή κόλαση μέχρι τους πλειστηριασμούς των σπιτιών, από την έλλειψη υπηρεσιών για τις ανάγκες των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ μέχρι την ανυπαρξία των αναγκαίων δομών προστασίας παιδιών και γυναικών.

«Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συνδέεται με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα σε μία γυναίκα να σπάσει τα δεσμά μιας βίαιης οικογενειακής ή διαπροσωπικής σχέσης», τονίζει η ΟΓΕ και διεκδικεί:

-- Σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.

-- Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, ιδιαίτερα των απροστάτευτων, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.

-- Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς για την πρόληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ