Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Σύλληψη φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

Ανακοίνωση της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έγινε χτες σε δύο φάσεις. Το πρωί αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν ένα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται σε εμπρηστικές επιθέσεις. Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη σήμερα (σ.σ. χτες) ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της Real news».

Το απόγευμα ακολούθησε δεύτερη αστυνομική επιχείρηση καταστολής με δεκάδες προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε εκκένωση του 6ου κτιριακού μπλοκ, όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, φωτογραφία στο Twitter δείχνει ανθρώπους στημένους με το πρόσωπο στον τοίχο και δεμένους πισθάγκωνα, έξω από το εκκενωμένο κτίριο. Οπως επίσης έγινε γνωστό, προσήχθη στη ΓΑΔΑ φωτορεπόρτερ που φωτογράφιζε την επιχείρηση, ενώ και το πρωί η Αστυνομία δεν επέτρεπε στους φωτορεπόρτερ να φωτογραφίζουν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε αποκλείσει τον χώρο.

Το παραπάνω κατήγγειλε με απόφαση της η «Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας». Οπως αναφέρει:

«Από την έναρξη της επιχείρησης η αστυνομία ήταν ιδιαίτερα προκλητική με τους φωτορεπόρτερ, τους κάμεραμαν και τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ. (...) Καταγγέλλουμε τη βίαιη παρεμπόδιση να δουλέψει και την πολύωρη κράτηση του συναδέλφου και την κατασταλτική ενέργεια της προσαγωγής του, που στόχο έχουν τη λογοκρισία την οποία πασχίζει να επιβάλλει η κυβέρνηση στους δημοσιογράφους, στους φωτορεπόρτερ και τους κάμεραμαν, ιδιαίτερα όταν οι κατασταλτικοί κρατικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε δράση. Λογοκρισία με βάση τον νόμο Λιβάνιου και το αναθεωρημένο άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα.

(...) Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου μας. Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε και ούτε θα υποκύψουμε στις απαιτήσεις κράτους και κυβερνήσεων να κρύβουμε από τον λαό την αντιλαϊκή πολιτική και την κατασταλτική βαρβαρότητα επειδή έτσι θέλουν οι κυβερνήσεις και το κράτος. Δεν θα κάνουμε τη δουλειά μας καθ' υπόδειξη της αστυνομίας και της εκάστοτε κυβέρνησης. Καλούμε τις ενώσεις του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφο, καταδικάζοντας την παρεμπόδισή του να κάνει τη δουλειά του και την προσαγωγή του και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή του. Η τρομοκρατία στους εργαζόμενους δεν θα περάσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο των ΜΑΤ (2018-12-04 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι καταθέσεις στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (2017-07-01 00:00:00.0)
Επίθεση φασιστοειδών (2017-06-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-11-29 00:00:00.0)
Αστυνομοκρατία και καταστολή (2011-10-06 00:00:00.0)
Προκλητική εμφάνιση νεοφασιστών (2000-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ