Σάββατο 1 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Με την κατάθεση του προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριου Λώλου, συνεχίστηκε χτες, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο αρχικά για τα όσα του είπαν οι συνάδελφοί του που υπέστησαν τις επιθέσεις με γροθιές και κλοτσιές του τάγματος εφόδου Χρυσής Αυγής τον Ιούλη του 2014, παρουσία χρυσαυγιτών βουλευτών, κατά τη μεταγωγή στο Εφετείο της Αθήνας του αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου, του υπαρχηγού Χρ. Παππά και του ηγετικού στελέχους της Γ. Λαγού για να απολογηθούν. Ο μάρτυρας έκανε λόγο για αναίτια επίθεση, καθώς «οι δημοσιογράφοι έχουμε στόχο να είμαστε απαρατήρητοι. Δεν επεμβαίνουμε», δήλωσε, προσθέτοντας πως κανείς δεν τους είπε να μην τους φωτογραφίσουν.

Ανέφερε ότι «η γραμμή της Χρυσής Αυγής είναι ομαδική και συντεταγμένη». Οπως είπε, έχει προπηλακιστεί μόνο από χρυσαυγίτες και ΜΑΤ. Επίσης, κατέθεσε για τις επιθέσεις χρυσαυγιτών στον Αγ. Παντελεήμονα το 2009 σε μετανάστες, όταν ο ίδιος κάλυπτε διάφορες «εκδηλώσεις» στην περιοχή. Αναφέρθηκε σε «ομάδα γυμνασμένων, κοντοκουρεμένων ανδρών» που ο ίδιος είδε να δέρνουν πρόσφυγα ενώ φώναζαν «έξω οι ξένοι», «θα έρθει η Χρυσή Αυγή να καθαρίσει». Αναφέρθηκε και στο γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής την Σκορδέλη που δρούσε στον Αγ. Παντελεήμονα και τον φωτογράφιζε με το κινητό. Οπως είπε, αυτό γινόταν ενδεχομένως για να καταγράψουν τα στοιχεία του σε αρχείο, αφού και άλλοι συνάδελφοί του είχαν την ίδια εμπειρία, από μέλη της Χρυσής Αυγής που τους φωτογράφιζαν με κινητά... Απαντώντας σχετικά κατέθεσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν ήθελε να φωτογραφίζουμε τα γεγονότα με τους μετανάστες.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε επιθέσεις που υπέστησαν συνάδελφοί του κατά την κάλυψη διαφόρων ρεπορτάζ. Κατέθεσε π.χ. για τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη που χτύπησε φωτογράφο του «Reuters» που κάλυπτε το ρεπορτάζ στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, για κρανοφόρο χρυσαυγίτη στον Πειραιά που κινήθηκε με σιδηρολοστό εναντίον κάμεραμαν που «ίσα που πρόλαβε»... Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τη συμπεριφορά του Κασιδιάρη είπε ότι «ήθελε να δώσει μήνυμα προς τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής κατά την έξοδό του, ότι "είμαστε εδώ δυνατοί"».

Επιπρόσθετα, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τους συναδέλφους του, παρά τις ενέργειες που έκαναν οι ίδιοι προς τους αρμόδιους. Οπως είπε, στη Σχολή της Αστυνομίας υπήρχαν πυρήνες της Χρυσής Αυγής και αναφέρθηκε σε σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησε η κατάθεση του τελευταίου «προστατευόμενου» μάρτυρα (2017-12-06 00:00:00.0)
Με νεύματα καθοδηγούσαν τα επεισόδια οι χρυσαυγίτες βουλευτές (2017-07-14 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι καταθέσεις (2017-07-12 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι καταθέσεις (2017-06-29 00:00:00.0)
Καταθέτει ο δήμαρχος της Αθήνας (2017-05-31 00:00:00.0)
H ναζιστική ιδεολογία αναπόφευκτα οδηγεί στην εγκληματική δράση (2016-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ