Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου - φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκου συνεχίστηκε η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο μάρτυρας κατέθεσε για την επίθεση των χρυσαυγιτών σε συναδέλφους του φωτορεπόρτερ, τον Ιούλη του 2014, τη μέρα που έγινε η μεταγωγή του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, του υπαρχηγού Χρ. Παππά και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού στο Εφετείο της Αθήνας, για να απολογηθούν. Να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση είχε καταθέσει και ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος, που υπέστη επίθεση εκείνη τη μέρα.

Ο χτεσινός μάρτυρας κατέθεσε και για τις επιθέσεις που υπέστησαν οι φωτορεπόρτερ Συμέλλα Παζαρτζή και Λουίζα Γουιλελμάκη από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο: «Η Συμέλλα δέχτηκε κλωτσιά στη λεκάνη και η Λουίζα γροθιά στο πίσω μέρος της κεφαλής». Σημείωσε ότι οι χρυσαυγίτες «δεν το είπαν ρητά, αλλά δεν ήθελαν να τραβάμε τη συμπλοκή τους με την αστυνομία». Ο μάρτυρας τόνισε στο δικαστήριο ότι «έδρασαν σαν ομάδα όταν χτύπησαν (...) 7-10 άτομα κινήθηκαν, ένας χτύπησε τη μια συνάδελφο και άλλος την άλλη (...) όταν βλέπω 7-10 άτομα να κινούνται έτσι, καταλαβαίνω πως είναι οργανωμένοι, δρούσαν σαν ομάδα (...) φορούσαν μαύρα μπλουζάκια κάποιοι με διακριτικά της Χρυσής Αυγής, ομοιόμορφη αμφίεση, χαρακτηριστικό σωματότυπο, γυμνασμένοι». Κατέθεσε, επίσης, ότι οι αστυνομικοί αδιαφόρησαν, δεν έκαναν τίποτα. Μαζί με τους 200 χρυσαυγίτες που περίμεναν στο Εφετείο, όπως είπε ο μάρτυρας, βρίσκονταν ο Γ. Μίχος και ο Ηλ. Παναγιώταρος. Απαντώντας σχετικά, ανέφερε ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης δήλωσε στην τηλεόραση ότι «το επεισόδιο δεν έγινε, δεν χτύπησαν φωτορεπόρτερ και ότι λέμε ψέματα και θα μας μηνύσουν»...

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος (2011-2014) Μαρία Κουβέλη, που είχε αναλάβει την προεδρία του συμβουλίου ένταξης μεταναστών του δήμου της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ