Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Δηλώνει «διαθέσιμη» για τις αστικές κυβερνήσεις της επόμενης μέρας

Την διαθεσιμότητά της για το στήσιμο σταθερών κυβερνητικών πλειοψηφιών, ικανών να περάσουν και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζεται το κεφάλαιο, ενσωματώνοντας πλατύτερα στρώματα στους στόχους του, με ταυτόχρονη ενδυνάμωση του χώρου της στους ενδοαστικούς συσχετισμούς, ανέπτυξε χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο «STAR», στο φόντο και του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ξεκινά αύριο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που εκτίμησε πως «από το φθινόπωρο και μετά μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις», είπε πως «πιστεύω ότι η λύση στα προβλήματα της χώρας περνάει μέσα από τη δυνατότητα που θα έχουν οι πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να σχεδιάσουν ένα εθνικό σχέδιο για τον τόπο. Για να το κάνουμε όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρξει ειλικρίνεια και αυτοκριτική απ' όλους», βάζοντας όρους στην τέτοια προσπάθεια να τα βρούνε.

Κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι «δεν τη θέλουν τη συνεννόηση, νομίζουν ότι μέσα από αυτή την καρικατούρα του δικομματισμού, μπορούν να κρατήσουν δυνάμεις», είπε πως «εμείς είμαστε ένας παράγοντας σταθερότητας (...) επεξεργαζόμαστε το σχέδιο "Ελλάδα" (σ.σ. το σχέδιο της ΔΗΜΣΥ για αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας) και φιλοδοξούμε ότι αυτό θα αποτελέσει τη βάση για μια ευρύτατη προγραμματική συμφωνία», διεκδικώντας πάνω σε αυτήν τη βάση «να μειωθούν τα ποσοστά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχυθεί η ΔΗΜΣΥ για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τη συνεννόηση».

Σημειώνοντας πως ζητούμενο είναι η «κοινωνική συναίνεση για να προχωρήσουμε από 'δω και πέρα» και διερωτώμενη για το αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «έχουν αποφασίσει να αλλάξουν; (...) να βάλουν νερό στο κρασί τους, να κάνουν την αναγκαία αυτοκριτική και να έρθουν να συμφωνήσουν γύρω από μια προγραμματική συμφωνία» και να μπουν σε κυβερνήσεις συνεργασιών όπως «στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης», κατέληξε σχετικά με τη διαθεσιμότητά τους στο ΠΑΣΟΚ: «Εάν η ΔΗΜΣΥ δεν είναι 2ο κόμμα έτσι ώστε να μπορεί να δώσει λύση, την ερώτηση για "το ενδεχόμενο μη σχηματισμού κυβέρνησης" θα πρέπει να την απευθύνετε στα δύο πρώτα κόμματα. Εμείς θα έχουμε το πρόγραμμά μας ως βάση για ευρύτατη προγραμματική συμφωνία και θα είμαστε εκεί με το πρόγραμμα πάνω στο τραπέζι (...) Δεν θέλουμε νέες αδύναμες κυβερνήσεις, που θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα και θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο για τον τόπο. Εμείς θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης. Και θα είμαστε μέρος της λύσης. Είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε αυτόν το ρόλο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ