Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Εξασφάλιση της απαραίτητης κρατικής χρηματοδότησης για τον Τύμβο Καστά

Επίσκεψη στον Τύμβο του Καστά στην Αμφίπολη πραγματοποίησε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εκεί τον υποδέχθηκαν η Δήμητρα Μαλαμίδου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, και ο Γιώργιος Γκάλιος, αρχιφύλακας του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Χώρου Αμφίπολης.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχαν επίσης η Θεανώ Καπέτη, Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, και ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ, ξεναγήθηκε στο μνημείο και επισκέφτηκε τον ταφικό θάλαμο, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των αρχαιολογικών ανασκαφών, τα ευρήματα και την πορεία αναστύλωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο μνημείο, ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε την ανάγκη εξασφάλισης της απαραίτητης κρατικής χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των εργασιών, καθώς και ενίσχυσης με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, όπως φύλακες και αρχαιολόγοι. Προκειμένου δε το μνημείο να γίνει επισκέψιμο, τόνισε πως θα πρέπει να επισπευστούν από τις αρμόδιες αρχές τα απαραίτητα έργα οδοποιίας, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στον χώρο, και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ