Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗΣ
ΦΩΤΟ

Σήμερα, 7 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 11 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ. Γεννήθηκε στα 1937 στην Κυψέλη της Αρτας σε εργατο-αγροτική οικογένεια. Εγινε δάσκαλος, ξεπερνώντας μεγάλες στερήσεις και δυσκολίες και συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του λαού μας. Σημαντική στιγμή της δράσης του ήταν η απεργία πείνας (1975), για την αποχουντοποίηση της Εκπαίδευσης, που αγκαλιάστηκε από τον λαό της Κοκκινιάς και το λαϊκό κίνημα.

Εντάχτηκε στις γραμμές του ΚΚΕ και δραστηριοποιήθηκε στον συνδικαλισμό και στην Τοπική Διοίκηση. Η αγωνιστική, αταλάντευτη και συνάμα γεμάτη ανθρωπιά στάση ζωής του, που κράτησε μέχρι την τελευταία του πνοή, θα συνοδεύει για πάντα τη θύμησή του και θα μας δίνει δύναμη και αντοχή.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΓΕΝΑ οι συγγενείς του προσφέρουν στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του καπετάν ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΕΤΡΙΤΗ (Βάης), κατοίκου Ζίτσας, η οικογένεια της Κατίνας Κόρδα προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας ΣΠΥΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΤΗ, ο γιος του Κώστας και σύντροφοί του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συντρόφου στη ζωή και τους αγώνες, ΠΟΠΗΣ ΔΡΙΤΣΑ, που από τα νεανικά της χρόνια ρίχθηκε στον αγώνα για την υπόθεση του Κόμματος, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ανάγκες του αγώνα, μέσα από την ΤΟ Εύβοιας, το ποσό των 100 ευρώ.

Γ. Π.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΝΙΚΟΥ ΡΑΠΤΗ. Αγωνιστής για μια καλύτερη κοινωνία, πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Για την ονομαστική του εορτή προσφέρω στο αγαπημένο του ΚΚΕ 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υπηρεσιών του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Στέλλα


ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΗΣ

ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ