Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμικές κινητοποιήσεις από σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στην κρατική βία και καταστολή

Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, σωματεία και φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα «Καμία αναμονή! Καμία ανοχή!».

Από τις 6.30 το πρωί τα εργατικά σωματεία προχώρησαν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Με τα πανό και τα συνθήματά τους δήλωσαν ότι «δεν ανεχόμαστε οι δυνάμεις καταστολής να βαράνε στο ψαχνό» και διαμήνυσαν ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Ανέδειξαν ότι το εξοργιστικό περιστατικό με θύμα τον 16χρονο δεν είναι μεμονωμένο. Ερχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα και στη σπασμένη πόρτα μιας συνταξιούχου, που πήγαν να της πάρουν το σπίτι για χρέη στην κάρτα της. Οτι οι δυνάμεις καταστολής προετοιμάζονται και ακονίζουν τα νύχια τους, όσο στη χώρα μας απλώνεται η ανέχεια από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τον πληθωρισμό στα ύψη.

Και απαίτησαν να αποδοθούν ευθύνες σε αυτόν που σημάδεψε το κεφάλι του 16χρονου και σε όποιους του έδωσαν τη δυνατότητα να το κάνει.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των Σωματείων κατευθύνθηκε έξω από τα Δικαστήρια, όπου καλούσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σύλλογοι των Ρομά.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο υπουργείο και τα δικαστήρια

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια στο Δικαστικό Μέγαρο παραβρέθηκε κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στην κρατική βία και καταστολή και ότι πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες.

«Καμία ανοχή - καμία συγκάλυψη» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην πύλη του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Με συνθήματα όπως «Το όπλο του συστήματος δολοφονεί. Στη βία του συστήματος καμία ανοχή» και «Των καπιταλιστών η δημοκρατία είναι για τον λαό καταστολή και βία», μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Δασολογίας, Δημοσιογραφίας, Παιδαγωγικού και Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, όπως και του ΣΟΦΕΘ, κατήγγειλαν το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούσε και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

«Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Θεσσαλονίκης

Νέο ψήφισμα καταδίκης της μεθοδευμένης αστυνομικής αυθαιρεσίας, ατιμωρησίας στα πλαίσια της εντεινόμενης κρατικής καταστολής, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Θεσσαλονίκης.

Και αυτό καθώς πέρασαν μόλις δύο μέρες από το προηγούμενο ψήφισμα που απέστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Λεκάκη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, «για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δημοτική αστυνομία με το οποίο προβλέπεται νέα δικαιοδοσία της δημοτικής αστυνομίας να "δέρνει" με γκλομπ, να συλλαμβάνει, να κρατά δημότες, με έξοδα των δημοτών, μέσω του δημοτικού προϋπολογισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμβολική παρέμβαση της ΚΝΕ στο σημείο της δολοφονίας του Κώστα Φραγκούλη (2023-12-06 00:00:00.0)
Εν ψυχρώ πυροβολισμός από αστυνομικό σε 16χρονο για 20 ευρώ! (2022-12-06 00:00:00.0)
Καμία ανοχή! Απάντηση ο αγώνας για μόρφωση - ζωή (2022-12-06 00:00:00.0)
«Δεν μπορεί να συνεχίζει η αστυνομική αυθαιρεσία και βία» (2022-12-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την τραμπούκικη επίθεση αστυνομικών μέσα στα δικαστήρια (2022-06-17 00:00:00.0)
Να σταματήσει η κρατική βία σε καταυλισμούς Ρομά (2022-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ