Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση στην ΕΡΤ3

Κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοί της, με τη συμμετοχή και συναδέλφων από ιδιωτικά τεχνικά συνεργεία, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας της ΕΡΤ (επέκταση μεικτών και εξωτερικών παραγωγών προγράμματος, εξωτερικών αναθέσεων κ.λπ.) που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των εσωτερικών παραγωγών, αλλά και στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η διοίκηση στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «η διοίκηση δίνει δουλειές έξω (με πολλαπλάσιο κόστος) και δεν αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Οταν γίνονται αθλητικές μεταδόσεις χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, επειδή κόβονται τα εκτός έδρας και χρειάζονται 14 και 16 ώρες δουλειάς, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργαζομένων και την ποιότητα της παραγωγής. Οταν στις παραγωγές εκτός στούντιο καταργούνται ειδικότητες, όπως των παραγωγών, σκηνοθετών, οδηγών, τεχνικών. Οταν σταματάνε την ανανέωση συμβάσεων με μουσικούς που εργάζονταν 15 και 20 χρόνια, υποβαθμίζοντας τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ».

Δηλώνουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή των εξωτερικών συνεργείων σε μονομελή, τονίζοντας ότι είναι ενέργεια που εντατικοποιεί τις σχέσεις εργασίας, οδηγεί σε απώλεια θέσεων εργασίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων. Διεκδικούν προσλήψεις εργαζομένων με κανονικές σχέσεις εργασίας. Μισθολογικές αυξήσεις πάνω από τα όρια του πληθωρισμού. Δημόσια ΕΡΤ, πολυφωνική στην ενημέρωση που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες.

Στο πλευρό τους βρέθηκε κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη, καθώς και τον σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Χαβατζά. Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την Ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ για την ΕΡΤ και δήλωσαν τη συμπαράσταση στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ