Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η στρατηγική ΕΕ - κυβερνήσεων ευθύνεται για την ακρίβεια

Στη συζήτηση για την «αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους διαβίωσης», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής:

«ΕΕ και κυβερνήσεις πασχίζουν να συγκαλύψουν τις αιτίες της καλπάζουσας ακρίβειας που βασανίζει τον λαό, όμως αυτές δεν κρύβονται: Μισθοί και συντάξεις πείνας με "αυξήσεις" που αποτελούν μειώσεις. Εκτιναγμένος πληθωρισμός από τα Ταμεία Ανάκαμψης και την "επεκτατική" πολιτική της "πράσινης και ψηφιακής στρατηγικής" ΕΕ - κυβερνήσεων με άφθονο χρήμα για το κεφάλαιο που ακριβοπληρώνει ο λαός με "πράσινα" χαράτσια στην Ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα ενοίκια. Κλιμακούμενος πόλεμος ΝΑΤΟ - Ρωσίας και οι αλλεπάλληλες κυρώσεις που τον συνοδεύουν.

Ολα αυτά όμως σημαδεύουν τον πραγματικό ένοχο, που είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα. Δεν πρόκειται για "αισχροκέρδεια", όπως ισχυρίζονται, αλλά για τις ίδιες τις νομοτέλειες της καπιταλιστικής αγοράς. Μπροστά στην κοροϊδία των "καλαθιών" εξαθλίωσης, της ψιχουλομαχίας ανάμεσα σε φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες, να δυναμώσει τώρα η οργάνωση της λαϊκής πάλης για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις, κατάργηση έμμεσων φόρων σε καύσιμα, Ενέργεια, τρόφιμα. Για να χειραφετηθεί ο λαός σε ρήξη με τις δεσμεύσεις της ΕΕ και τη διαχρονική στρατηγική των κυβερνήσεων που υπηρετούν το κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ