Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Αντίστροφα μετράνε οι μέρες για την πρωτοχρονιάτικη γιορτή

Την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη στον Περισσό

Αντίστροφα μετράνε οι μέρες για τη μεγάλη γιορτή για παιδιά που προετοιμάζουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Πρόκειται για μια καταξιωμένη πρωτοβουλία η οποία, στα πάνω από 10 χρόνια που υπάρχει, έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων δίνεται η δυνατότητα στις οικογένειες να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς, παρακολουθώντας δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αφηγήσεις παραμυθιών, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες δημιουργικά εργαστήρια. Λόγω των συνθηκών δεν έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια, έτσι φέτος η ομάδα που επιμελείται το πρόγραμμα υπόσχεται μοναδικές στιγμές χαράς, δημιουργικής απασχόλησης σε ένα διαφορετικό πλαίσιο από την εμπορευματοποιημένη διασκέδαση που κυριαρχεί, για να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις οι μικροί φίλοι.

Από τις 5.30 το απόγευμα στο φουαγιέ της Αίθουσας Συνεδρίων θα πραγματοποιούνται όμορφες και φροντισμένες δραστηριότητες και κατασκευές, οι οποίες θα περιέχουν κάτι από τη μαγεία των γιορτών. Γιορτινές κατασκευές, παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιού και face painting θα περιμένουν τους μικρούς φίλους.

Ξεχωριστή στιγμή της γιορτής θα είναι η πραγματοποίηση συναυλίας παιδικών τραγουδιών με αγαπημένες συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Συνεδρίων. Τραγουδούν οι Γιάννης Διονυσίου, Βιολέτα Ικαρη, Μιρέλα Πάχου και Απόστολος Ρίζος. Συμμετέχουν η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Ρέντη υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Καλκάνη και 12μελής ορχήστρα. Η ενορχήστρωση και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα τραγουδήσουν αγαπημένα τραγούδια μεγάλων συνθετών, τραγούδια παλαιότερα αλλά και πιο σύγχρονα. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και όργανα ορχήστρας, όπως τρομπόνι, βιολί, τρομπέτα κ.ά.

Ο Γ. Παπαζαχαριάκης σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ανέφερε ότι οι συντελεστές της συναυλίας, «με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μικρούς μας ακροατές, θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά παιδικών τραγουδιών, κάποια πολύ γνωστά στους μεγαλύτερους, μιας και με αυτά έχουμε μεγαλώσει, και κάποια άλλα πολύ γνωστά στις σημερινές παιδικές ηλικίες. Το πόσο σημαντικό είναι το παιδικό τραγούδι φαίνεται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι γνωστοί Ελληνες συνθέτες έχουν ασχοληθεί με αυτό».

Στον χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο, καθώς και γιορτινά κεράσματα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ