Πέμπτη 5 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βολική παραίτηση Χειμάρα

ΚΚΕ: Πλευρά της σήψης του αστικού πολιτικού συστήματος το φαινόμενο των επιχειρηματιών - βουλευτών

Παραιτήθηκε τελικά από βουλευτής ο εκλεγμένος με τη ΝΔ Θ. Χειμάρας, στην προσπάθεια συνολικά της κυβέρνησης και άλλων να μείνει στο απυρόβλητο το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των επιχειρηματιών - βουλευτών και των δοσοληψιών τους με το κράτος.

Θυμίζουμε ότι το όνομά του είχε εμπλακεί σε εταιρεία που είχε επιχειρηματική δραστηριότητα με το Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας ίσχυε το ασυμβίβαστο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία του φέρεται από το 2019 που εξελέγη βουλευτής να έχει κάνει πάνω από 270 συμβάσεις με δήμους της εκλογικής του περιφέρειας και άλλους δημόσιους φορείς, ύψους άνω των 400.000 ευρώ.

Αρχικά ο Χειμάρας στην απάντησή του επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη στους συνεργάτες του, έκανε ...τον ανήξερο σε σχέση με το ασυμβίβαστο και ότι δεν γνώριζε πως θα πρέπει να αλλάξει κάτι στην επιχείρησή του.

Τελικά, στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται «αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ». Την έδρα του καταλαμβάνει ως πρώτη επιλαχούσα η Ελένη Μακρή - Θεοδώρου.

Σε σχόλιό του για την παραίτηση του βουλευτή της ΝΔ Θ. Χειμάρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Ο λαός μας λέει ότι από τότε που βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν χάθηκε μόνο το φιλότιμο του ίδιου του βουλευτή και του κόμματος όπου ανήκει, αλλά γίνεται προσπάθεια να "χαθεί" και να μείνει στο απυρόβλητο το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των επιχειρηματιών - βουλευτών και των δοσοληψιών - παράνομων και νόμιμων - με το κράτος, που συνιστούν μία ακόμα πλευρά της σήψης του αστικού πολιτικού συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ