Σάββατο 7 Γενάρη 2023 - Κυριακή 8 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος από τα Γρεβενά

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ρίου. Καθημερινές διακομιδές σε διάφορα νοσοκομεία από την επαρχία

Εγκεφαλικά νεκρό κατέληξε την Παρασκευή το 6χρονο παιδί από τα Γρεβενά, που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή από την περασμένη Τρίτη, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Το παιδί, για το οποίο δρομολογήθηκε η δωρεά οργάνων του με τη συναίνεση της οικογένειας, είχε αρχικά διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου διασωληνώθηκε. Στη συνέχεια, αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη και επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διακομιδής, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη την ώρα που κινούνταν στην Ιόνια Οδό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ειδοποιηθεί άλλο ασθενοφόρο, που παρέλαβε το εξάχρονο παιδί και το μετέφερε στο ΠΓΝ Ρίου.

Κρίσιμες διακομιδές παιδιατρικών περιστατικών

Σε άλλα περιστατικά διακομιδών, επίσης την Τρίτη, δύο αδέρφια 3 και 2 χρόνων χρειάστηκε να μεταφερθούν από την Παιδιατρική κλινική του «Μαμάτσειου» ΓΝ Κοζάνης.

Το 3χρονο αγοράκι προσήλθε στο «Μαμάτσειο» τα μεσάνυχτα της Τρίτης με αναπνευστική δυσχέρεια, αλλά στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Οι γιατροί διασωλήνωσαν το αγόρι και αποφασίστηκε η διακομιδή του σε Παιδιατρική ΜΕΘ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του «Μαμάτσειου», λόγω πληρότητας των κρεβατιών στη Θεσσαλονίκη, οι γιατροί απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας κι έπειτα από συνεννόηση αποφασίστηκε η μεταφορά του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, η οποία πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μαζί με το 3χρονο αγοράκι μετέφεραν οι γονείς στο «Μαμάτσειο» και τη 2χρονη αδερφή του, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η περιπέτεια της οικογένειας συνεχίστηκε αφού στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και το τρίτο παιδί, ένα βρέφος 45 ημερών με αναπνευστική δυσχέρεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ