Τρίτη 10 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
«Απογείωσαν» την κοροϊδία με τα F-16

Αλλη μια δικομματική κοκορομαχία ξέσπασε με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Αγγ. Συρίγου, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων είπε: «Εμείς θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16. Οχι τώρα, σε βάθος χρόνου. Γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση. Φανταστείτε μια Τουρκία η οποία έχει ρωσικά οπλικά συστήματα (...) Δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει κανένας στην επιθετικότητά της έναντι ημών. Ενώ τώρα, συγκρατείται ως έναν βαθμό». Αλλη μια τοποθέτηση όπου βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα, εμφανίζοντας τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι τάχα συγκρατούν τις αξιώσεις της τουρκικής αστικής τάξης, υποβάλλοντας δήθεν όρους στην Αγκυρα για να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αντέδρασε», αποδίδοντας βασικά στις ΗΠΑ ακριβώς τον ίδιο ρόλο. Συγκεκριμένα, θύμισε με ανακοίνωσή του ότι «τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Τσίπρας έθεσε στη Βουλή το θέμα της πώλησης F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να το θέσει στον Αμερικανό Πρόεδρο». Παραπέρα έψεξε τον πρωθυπουργό ότι δεν το έκανε και κατηγόρησε τον Συρίγο ότι λειτουργεί ως «λαγός» του Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας η κυβέρνηση την «επικίνδυνη πολιτική του "πιστού και προβλέψιμου συμμάχου" των ΗΠΑ», αποσιωπώντας βέβαια ότι ο... απρόβλεπτος ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τον «στρατηγικό διάλογο» με τις ΗΠΑ και ψήφισε, όπως προβλέπουν οι ευρωατλαντικές δεσμεύσεις που όλοι μαζί μοιράζονται, από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την αποστολή επιπλέον όπλων στην Ουκρανία αλλά και τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, με τα «ανταλλάγματα» για τον λαό να είναι μόνο νέοι μεγάλοι κίνδυνοι.

Σημειωτέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ερωτηθείς χτες σχετικά, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, έσπευσε να καλύψει τον Συρίγο λέγοντας ότι «οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ είναι γνωστές και πάγιες και ο κ. Συρίγος με δηλώσεις του έχει αποσαφηνίσει πλήρως την τοποθέτησή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ