Τρίτη 17 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Δένει» ακόμη πιο δυνατά τους δεσμούς της στη λαϊκή συνοικία των Προσφυγικών

Αμεση απάντηση και στις προβοκάτσιες που σημειώθηκαν μετά τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κόμματος

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και μαχητικής αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή το πρωί, τα εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων για τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη γειτονιά των Προσφυγικών της Πάτρας, με εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, σε πολύ γρήγορο χρόνο, τα γραφεία, με εθελοντική δουλειά και προσφορά μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, φίλων και οπαδών, μετατράπηκαν σε ένα στολίδι.

Κόσμος κάθε ηλικίας βρέθηκε στα εγκαίνια. Εργαζόμενοι, λαϊκοί άνθρωποι, πολλοί μαζί με τις οικογένειές τους, έδωσαν δυναμικό «παρών».

Βρέθηκαν, επίσης, πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας.

«Μικρή πλατεία με τους μεγάλους ήρωες»

Πριν από τις ομιλίες, με συνθήματα όπως «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στην είσοδο, από τους Δημήτρη Αγγελόπουλο, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, και Αντώνη Ταβουλάρη, μέλος του ΤΓ της ΤΕ Αχαΐας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Φώτης Αραβαντινός, μέλος του ΤΓ Αχαΐας και Γραμματέας της ΚΟΒ Προσφυγικών, σημειώνοντας: «Σε αυτήν τη γειτονιά της φτωχολογιάς, των απλών ανθρώπων που μιλάμε σταράτα, στη μικρή πλατεία με τους μεγάλους ήρωες, το Κόμμα μας εγκαινιάζει τα νέα ιδιόκτητα γραφεία του».


«Τιμάμε, μεταξύ άλλων, και τους Αρτέμη Μασμανίδη, Θοδωρή Μπενέτο, Ιωάννη Περπερίδη, Μάρω Περπερίδη, Νίκο Υπερήφανο, επίσης τον Σπάθακα από τον συνοικισμό, συντρόφους που συνδέθηκαν με το ΚΚΕ, με τη δράση του που μεγαλούργησε», ανέφερε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαΐας, τονίζοντας ότι όλα αυτά δεν ήταν τυχαία, εφόσον σ' αυτήν την περιοχή ανδρώθηκε το Κόμμα, κάνοντας αναφορά στην έλευση των προσφύγων στην περιοχή, στην άγρια εκμετάλλευσή τους, στην οργάνωση της δράσης τους, στις ηρωικές σελίδες που έγραψαν σε συμπόρευση με το ΚΚΕ έως σήμερα.

«Συνεχίζουμε από αυτό ακριβώς το σημείο και διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τους δεσμούς που έχουμε με την περιοχή. Μαζί με τη δημοτική αρχή, απαιτούμε από την κυβέρνηση και το κράτος τους να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στα Προσφυγικά.

Απαντάμε υψώνοντας ανάχωμα στον υφέρποντα ρατσισμό. Επιλέγουμε για ακόμη μία φορά τον δύσκολο δρόμο της ενότητας και όχι του διαχωρισμού του λαού», τόνισε και μπροστά στις εκλογές κάλεσε, με στήσιμο εκλογικών επιτροπών στήριξής του παντού, να δυναμώσει η συμπόρευση με το Κόμμα.

Δεν θα σταματήσουν τη δράση του ΚΚΕ στη γειτονιά

Η παρουσία του Κόμματος, της ΚΝΕ και με τα νέα τους γραφεία στην περιοχή, φαίνεται ότι «ενόχλησε». Αργά το βράδυ της Κυριακής, σημειώθηκε παραβίασή τους, που απαντήθηκε από την ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

«Η έντονη και καθημερινή παρουσία των δυνάμεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, των φίλων και οπαδών του Κόμματός μας στην ηρωική εργατογειτονιά των Προσφυγικών, ξέρουμε ότι ενοχλεί. Τους ενοχλεί ότι οι κομμουνιστές έχουν δεσμούς αίματος με τον λαό της περιοχής γι' αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους», τόνισε η ΕΠ, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων:

«Δεν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό κάποιων παραβατικών στοιχείων.Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι με τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες θα τρομοκρατήσουν και θα εμποδίσουν τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ στις γειτονιές των Προσφυγικών.Ισα ίσα, τέτοιες ενέργειες μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο, πεισμώνουν τους ίδιους τους Προσφυγιώτες που αναγνωρίζουν στο Κόμμα μας τη συνέπεια και τιμιότητά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ