Παρασκευή 22 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»
Μάχη για τη συλλογική σύμβαση

Διεκδικούν αυξήσεις 2,5% πάνω απ' τον πληθωρισμό

Τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ξεκίνησαν από την περασμένη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη σαπουνοποιία «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ», με 2ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ποσοστό αύξησης 2,5% πάνω από τον πληθωρισμό, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο και άλλα. Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση του εργοστασιακού σωματείου, οι στάσεις εργασίας αποτελούν και προετοιμασία για την 24ωρη απεργία στις 3 Απρίλη που έχει αποφασίσει το κλαδικό τους σωματείο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας, αλλά και για τον καθορισμό της παραπέρα αγωνιστικής πορεία τους, χτες στις 10 το πρωί, έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων στο εργοστάσιο του ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ στη Ριτσώνα, όπου μίλησαν ο Νίκος Ξυράφης, γραμματέας του κλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στην Ελαιουργία - Σαπουνοποιία και η Ολγα Μαλάμου, μέλος της διοίκησης.

Την Τρίτη, 26 του μήνα, στις 10 το πρωί, θα γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα. Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να κάμψουν την αδιαλλαξία της διοίκησης της εταιρίας, η οποία αρνείται ακόμα και την έναρξη διαπραγματεύσεων! Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της εταιρίας, ξεπερνώντας τα όρια της πρόκλησης, αξίωσαν οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν τον Ιούνη και αυτό αν τα αποτελέσματα της εταιρίας είναι θετικά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ