Παρασκευή 22 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Με επιτυχία ξεκίνησε χτες τα ξημερώματα και λήγει το Σάββατο το πρωί η 48ωρη προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων στα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ), ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης από την κυβέρνηση, με την παραχώρηση ακόμα 23% των μετοχών στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν έτσι τις κινητοποιήσεις, που είχαν ξεκινήσει από το καλοκαίρι, διεκδικώντας διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΕΛΠΕ ενάντια σε κάθε διαδικασία πώλησης, που θα δημιουργήσει ολιγοπώλια στο πετρελαϊκό κύκλωμα.

Η απεργία - λόγω και του χαρακτήρα των διυλιστηρίων, δεν μπορεί να νεκρώσει αμέσως όλη η παραγωγή - επικεντρώθηκε κυρίως στους σταθμούς φόρτωσης βυτιοφόρων σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη, που από χτες τα ξημερώματα νεκρώθηκαν και δεν έγινε καμία διακίνηση καυσίμων. Παράλληλα, μία με τρεις το μεσημέρι, έγινε στάση εργασίας με καθολική συμμετοχή του προσωπικού που εργαζόταν στο ημερήσιο πρόγραμμα εργασίας στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη και έγιναν συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της διοίκησης.

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν από κοινού όλα τα σωματεία των εργαζομένων στον Ομιλο των ΕΛΠΕ για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ