Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΙΛΙΟΥ - «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»
Πολύ μεγάλη η ανταπόκριση στις πολύμορφες εκδηλώσεις για την ειρήνη

Πάνω από 1.000 μαθητές έχουν δηλώσει συμμετοχή για τις οργανωμένες ξεναγήσεις

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου και οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» διοργανώνουν ένα πλαίσιο πολύμορφων δράσεων με θεματικούς άξονες την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, και τίτλο που δανείζονται από τα λόγια του μεγάλου αγωνιστή - διεθνιστή Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: «...Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα», από αύριο Σάββατο 21 έως το Σάββατο 28 Γενάρη στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Ιλίου «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΒΙΟΦΙΑΛ - Πωγωνίου 80 και Ηροδότου).

Ολες τις μέρες θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών (καθημερινές 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.), όπου θα παρουσιαστούν έργα των ζωγράφων Τάκη Βαρελά και Irfan Ertel, καθώς και της Αϊσέ Γιαλτιρίμ, ζωγράφου - γλύπτριας, ανιψιάς του Ναζίμ Χικμέτ.

Το πρόγραμμα ξεκινάει αύριο, Σάββατο 21 Γενάρη, στις 7 μ.μ. με τα εγκαίνια της έκθεσης(από τις 6 μ.μ.) και αφιέρωμα στον αγωνιστή - διεθνιστή Τούρκο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ (7.45 μ.μ.). Στο αφιέρωμα συμμετέχουν το μουσικό σχήμα «Ρωμιοσύνη», το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Ιλίου.

Θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα βίντεο με χαιρετισμούς της Αϊσέ Γιαλτιρίμ και εκπροσώπου της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.

Πολύ μεγάλη είναι η ανταπόκριση στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία σχολείων και φορέων της περιοχής: Χαρακτηριστικό είναι πως ήδη πάνω από 1.000 μαθητές έχουν δηλώσει συμμετοχή στις οργανωμένες ξεναγήσεις στην έκθεση!

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε και η δημιουργία των πρώτων τοιχογραφιών με θέμα την ειρήνη στο 1ο Δημοτικό και στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου, την Τετάρτη 18/1. Συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές και από τα δύο σχολεία, οι εικαστικοί και άλλοι εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων σχολείων, καθώς και οι εικαστικοί Τάκης Βαρελάς και Δημήτρης Δήμου. Ενώ το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί να δημιουργηθούν άλλες 9 τοιχογραφίες σε σχολεία της περιοχής με τη συμμετοχή των εικαστικών των σχολείων και εικαστικών - τοιχογράφων από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Εκδήλωση από την Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς

Εκδήλωση με θέμα «Πώς μιλάμε στα παιδιά μας για τον πόλεμο» οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, την Κυριακή 22 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Κύπρου & Ηλιουπόλεως 100, κοντά στον σταθμό του μετρό «Νίκαια»). Εισηγήτριες στην εκδήλωση θα είναι η Ρούλα Καραγιάννη, δασκάλα στο 10ο Δημοτικό Νίκαιας, και η Λουίζα Κουστουμπάρδη, καθηγήτρια στο 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ