Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΓΕ
Συνάντηση με τον πρέσβη της Κούβας

Από τη συνάντηση στην κουβανική πρεσβεία
Από τη συνάντηση στην κουβανική πρεσβεία
Αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας επισκέφτηκε προχθές Τετάρτη την πρεσβεία της Κούβας, μετά από πρόσκληση του Κουβανού πρέσβη στην Αθήνα Αραμις Φουέντε Ερνάντες.

Ο πρέσβης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η Κούβα και ο λαός της από το εμπάργκο των ΗΠΑ, συνολικότερα για τους σχεδιασμούς σε βάρος της οι οποίοι στοχεύουν ιδιαίτερα στη νεολαία. Μίλησε επίσης για τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Κούβας στη στήριξη του λαού και για τις πρωτοβουλίες που πήρε το προηγούμενο διάστημα.

Η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ μετέφερε την αλληλεγγύη της στον λαό της Κούβας, ο οποίος αντιστέκεται εδώ και 61 χρόνια ενάντια στο βάρβαρο εμπάργκο των ΗΠΑ αλλά και ενάντια στην πολιτική άλλων δυνάμεων, όπως η ΕΕ, που ανοιχτά αμφισβητούν το δικαίωμά του να αποφασίζει μόνος του για το παρόν και το μέλλον του. Επίσης εξέφρασε τη συμπαράστασή της στην Ομοσπονδία Γυναικών Κούβας, για τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει στο ζήτημα της συμμετοχής των γυναικών της Κούβας στην πολιτική και κοινωνική ζωή, όπως και για τη δράση της στην Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών, ως συντονίστρια Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Σημείωσε επίσης την αξία των επιτευγμάτων της Κούβας στον τομέα της Υγείας, τα οποία επιβεβαιώθηκαν την περίοδο της πανδημίας, και τη σημασία τους ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Τόνισε τέλος ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του κουβανικού λαού, εκφράζοντας πολύμορφα την αλληλεγγύη της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ