Σάββατο 21 Γενάρη 2023 - Κυριακή 22 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα

Το σύνθημα για μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις δίνεται από τη Θεσσαλία, όπου από την Κυριακή θα ξεκινήσουν να βγαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες.

Συγκεκριμένα, στη Λάρισα οργανώνονται συλλαλητήρια με τρακτέρ στον Τύρναβο, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία (προσυγκεντρώσεις στις 10.30 π.μ. στις κεντρικές πλατείες σε Αμπελώνα και Δαμάσι και στην περιοχή των Εξοχικών), και στην Αγιά, ενώ και οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ελασσόνας θα βγουν με τα τρακτέρ στις 12 μ. στην Καλλιθέα, στο χάνι Χατζηγώγου, στον κόμβο Δολίχης, στην Πλατεία Τσαριτσάνης και στα Αραδοσίβια.

Στην Καρδίτσα, με τον «αέρα» της σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή στον Παλαμά αναμένεται να βγουν τρακτέρ σε δεκάδες χωριά.

Στα Τρίκαλα θα γίνει συλλαλητήριο με τρακτέρ τη Δευτέρα 23 Γενάρη.

Στη Μαγνησία θα βγουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε Ζαγορά, Ριζόμυλο και Βελεστίνο.

Στον προσανατολισμό των Θεσσαλών αγροτών βρίσκεται επίσης η πραγματοποίηση πανθεσσαλικής σύσκεψης μέχρι την Τετάρτη, με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα.

Στη Μακεδονία

Στην Ημαθία, ραντεβού στον κόμβο της Κουλούρας δίνουν οι αγρότες της Βέροιας, ενώ ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί στη 1 μ.μ. στη διασταύρωση της Νάουσας.

Στην Πέλλα, Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα καλούν σε έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών της περιοχής.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από σύσκεψη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βασιλικών, καλούνται όλοι οι αγρότες των Βασιλικών σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στις 12 μ. μπροστά από το κτίριο του Συνεταιρισμού.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας καλεί σε έξοδο με τρακτέρ και μηχανήματα την Κυριακή στις 11 π.μ., στις πλατείες σε Μεσόβουνο, Κομνηνά, Μανιάκι - Φαράγγι (κεντρικό δρόμο προς Φαράγγι, μπροστά στην εκκλησία), Βεγόρα, Φιλώτα - Πελαργό - Αντίγονο (πάρκο Αγίας Παρασκευής Φιλώτα).

Στα Γρεβενά, ο Αγροτικός Σύλλογος οργανώνει μηχανοκίνητη πορεία την Κυριακή στις 12 μ. από τα καινούργια ΚΤΕΛ.

Τρακτέρ θα βγουν επίσης στο Παγγαίο Καβάλας και στο Αμύνταιο στις 11 π.μ.

Στήθηκε στην Αταλάντη το πρώτο μπλόκο των αγροτών

Δυναμικά ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και στη Φθιώτιδα, με το πρώτο μπλόκο να στήνεται στην είσοδο της πόλης της Αταλάντης, ενώ οι αγωνιστικές διεργασίες συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές του νομού.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αταλάντης και στη συνέχεια έστησαν το μπλόκο τους στην είσοδο της πόλης, με τους εκπροσώπους τους να ενημερώνουν ότι θα στηθούν μπλόκα και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας.

Σε αγωνιστικές διεργασίες βρίσκονται και στη Λιβαδειά, με τον Αγροτικό Σύλλογο να έχει προγραμματίσει σύσκεψη για την Τρίτη 24 Γενάρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Στην υπόλοιπη χώρα

Σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στη διασταύρωση Καράτουλα - Μουζακίου - Σοπίου - Χειμαδιού καλεί την Κυριακή στις 10 π.μ. η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες την Κυριακή, καθώς και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τετάρτη 25 Γενάρη στις 11 π.μ.

Επίσης για τις 25/1 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», στις 7 μ.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ