Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Στάση εργασίας στα νοσοκομεία την Πέμπτη και αγωνιστική «υποδοχή» στην κυβέρνηση

Αγωνιστικά απαντά στις φιέστες της κυβέρνησης που επιχειρούν να εξωραΐσουν την πολιτική της το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, την Πέμπτη 26 Γενάρη, προκηρύσσοντας 8ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 3 μ.μ.) και πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στις 9.30 π.μ. και στην 7η ΥΠΕ στις 12.30 μ.μ. Στάση εργασίας 8 π.μ. - 2 μ.μ. έχουν προκηρύξει και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Κρήτης. Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει και καλύπτει την παγκρήτια στάση εργασίας, ενόψει και της παρουσίας του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο της Κρήτης σε εκδήλωση του υπουργείου Υγείας, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα «ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και το σμπαράλιασμα των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών της ΠΦΥ, ενάντια στην ενίσχυση της εμπορευματικής λειτουργίας του ίδιου του δημόσιου συστήματος Υγείας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα και αναγκάζει τον λαό μας να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπεία».

Οι νέες αυτές αγωνιστικές παρεμβάσεις παίρνουν τη «σκυτάλη» από τη μαζική κινητοποίηση που οργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μαζί με σωματεία και φορείς της πόλης του Ηρακλείου, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο.

Το «μαχαίρι στον λαιμό» του προσωπικού για την εφαρμογή των DRG's

Στο μεταξύ, τις αποφάσεις για οργάνωση των κινητοποιήσεων «δικαιώνουν» και οι νέες συστάσεις του διοικητή του Νοσοκομείου ΠαΓΝΗ για πλήρη εφαρμογή των πρωτοκόλλων DRG's (ακριβής κοστολόγηση κάθε υπηρεσίας του Νοσοκομείου), επιστρατεύοντας και τους γνωστούς εκβιασμούς της κυβέρνησης για περικοπές της χρηματοδότησης. Ο διοικητής, ενημερώνοντας «επειγόντως» τους διευθυντές Α' και Β' Χειρουργικού Τομέα, υπενθυμίζει ότι η μη ολοκλήρωση των εξιτηρίων με βάση τα παραπάνω πρωτόκολλα «δημιουργεί πρόβλημα στους ασθενείς καθώς δεν ολοκληρώνεται ο φάκελός τους». Και τονίζει ότι «η αποστολή καρτέλας ασθενούς για εκκαθάριση από τον ΕΟΠΥΥ θα είναι υποχρεωτική, η ενδεχόμενη απώλεια εσόδων για το Νοσοκομείο θα προκαλέσει προβλήματα πληρωμής του Νοσοκομείου τόσο της ημερήσιας όσο και της ολοήμερης λειτουργίας».

Με τα παραπάνω δίνεται μια πρώτη γεύση τού τι σημαίνει η λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεων, αντανακλώντας τον εκβιασμό προς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να απεμπολήσει τα επιστημονικά κριτήρια και να ασκεί την ιατρική με όρους εισπράκτορα και ταμία προκειμένου να λειτουργήσει το «νοσοκομείο ΑΕ». Υπενθυμίζουμε ότι το DRG's που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η κυβέρνηση ΝΔ ξεκινά την πιλοτική εφαρμογή του στην 7η ΥΠΕ, δηλαδή στην Κρήτη, και στόχος είναι να καταγράφεται ουσιαστικά το πόσο στοιχίζουν κάθε εργαζόμενος, κάθε ασθενής, μια χειρουργική επέμβαση, ιατρική πράξη, τα υλικά που χρησιμοποιούνται κ.ά., με τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων να γίνεται από την αγορά υπηρεσιών και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μετακινήσεις και μπαλώματα πέντε ημερών δεν λύνεται το πρόβλημα του λουκέτου (2023-12-21 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι μετακινήσεις αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (2023-01-19 00:00:00.0)
Σε τεντωμένο σκοινί η λειτουργία τους, μεγάλοι οι κίνδυνοι για ασθενείς και προσωπικό (2023-01-12 00:00:00.0)
Πρωταγωνιστές στον αγώνα για την υγεία του λαού, όχι «στο ίδιο έργο θεατές» (2021-08-21 00:00:00.0)
Η πλασματική «αναστήλωση του ΕΣΥ» και η τραγική πραγματικότητα (2018-01-31 00:00:00.0)
Πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2017-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ