Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΓΝΗ
Με μετακινήσεις και μπαλώματα πέντε ημερών δεν λύνεται το πρόβλημα του λουκέτου

Τις επικίνδυνες «λύσεις» των μπαλωμάτων και των μετακινήσεων επιλέγει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση, ώστε να λειτουργεί «όπως - όπως» η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο.

Ετσι, μετά τη μετακίνηση παιδοψυχίατρου από την Αθήνα για 6 μήνες πριν από λίγο καιρό, η οποία αποδείχτηκε προσωρινή λύση, αφού η κλινική ξανάβαλε λουκέτο από 1η Δεκέμβρη, τώρα προκρίνεται ξανά η ίδια «λύση» για την επαναλειτουργία της!

Τώρα το υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ μετακινούν ξανά γιατρό από νοσοκομείο της Αθήνας για να καλύψει 5 μέρες εφημεριών, από τις 23 μέχρι τις 28 Δεκέμβρη.

Κι αυτό, όταν εκατοντάδες παιδιά σε όλη την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο ήδη στερούνται ψυχιατρική παιδιατρική περίθαλψη, ενώ γονείς βρίσκονται σε απόγνωση επειδή δεν έχουν κάπου να απευθυνθούν.

Την πολιτική αυτή καταγγέλλει για μια ακόμα φορά ο Βασίλης Κούδας, ψυχίατρος στο ΠΑΓΝΗ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, σημειώνοντας ότι όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά εντείνει ακόμα περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη λειτουργία των νοσοκομείων και των κλινικών. Και αναδεικνύει ότι ειδικά σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα που αφορά την ψυχική υγεία των παιδιών, δεν μπορεί να μην υπάρχει σταθερή παρακολούθηση από τον ίδιο θεράποντα γιατρό. «Στην κυριολεξία εγκληματούν σε βάρος της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, τα οποία στερούνται το δικαίωμα της ολοκληρωμένης ψυχιατρικής παρακολούθησης και νοσηλείας, ειδικά σε μία περίοδο που βλέπουμε την αύξηση της βίας στα σχολεία και ψυχικών νοσημάτων των παιδιών. Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ απαιτεί για ακόμα μια φορά την επαναλειτουργία της κλινικής με επαρκές και μόνιμο προσωπικό. Δεν δεχόμαστε την εκ περιτροπής υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων και των παιδιών τους».

Την τεράστια ανησυχία των γονέων, που αποτυπώθηκε άλλωστε και στη μαζική συμμετοχή στην πρόσφατη εκδήλωση της Ενωσης Γονέων μαζί με το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ για τις εξαρτήσεις, αναδεικνύει ο Δημήτρης Δουλουφάκης, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ηρακλείου και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Και σημειώνει ότι παρά τις τεράστιες ανάγκες στην Κρήτη δεν υπάρχει κάποια δημόσια δομή. «Με μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για λίγο διάστημα, δεν δίνεται ουσιαστική λύση. Οι ανάγκες σύγχρονων δωρεάν δημόσιων παροχών Υγείας των παιδιών μας είναι μόνιμες. Εδώ και τώρα να υπάρξει πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ και όλων των νοσοκομείων της Κρήτης. Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν Υγείας των παιδιών μας», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ