Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Τη συμπαράστασή της στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, τα οποία δικάζονται την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, εκφράζει η ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα «την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης». Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο Γραμματέας της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, Γιάννης Μπορμπότης, και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Αχιλλέας Καπετάνιος, στέλεχος του ΚΚΕ.

Η δίκη πραγματοποιείται μετά από μήνυση που κατατέθηκε το 2018 από την διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, στέλεχος της τοπικής ΝΔ (υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας ΔΕΕΠ Κέρκυρας της ΝΔ), για συκοφαντική δυσφήμιση, εξαιτίας ανακοίνωσης που εξέδωσε ομόφωνα το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για την καταστρατήγηση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής του ΚΚΕ τονίζει ότι η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής στόχο έχει να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης πρωτοπόρων εργαζομένων πάει χέρι χέρι με την όξυνση της επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα του λαού. Παράλληλα σχολιάζει ότι η μήνυση έχει στόχο να φιμώσει αγωνιστικά σωματεία όπως αυτό της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, που «δεν σταματούν να οργανώνουν την πάλη για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και πρωτοστατούν στη μάχη για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών».

Τέλος η ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σπάσουν τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία «όπως άφησαν στην πράξη ανεφάρμοστο τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, απαιτώντας την αθώωση όλων των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ