Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Νέα κινητοποίηση ενάντια στην έξωση σχολείων

Eurokinissi

«Κλείσιμο σχολείων, καταστροφή ονείρων», «Θέλουμε σχολείο ανοιχτό, δεν παζαρεύουμε το αυτονόητο», δήλωσαν χτες γονείς και μαθητές του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, τα οποία απειλούνται με έξωση λόγω της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στον Πολιτιστικό Οργανισμό «Εστία» και στον δήμο Νέας Σμύρνης. Προχώρησαν σε συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και σε πορεία προς το δημαρχείο.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων και η Ενωση Γονέων Νέας Σμύρνης, και συμμετείχαν οι μαθητές των δύο σχολείων, του 2ου ΕΠΑΛ, του 5ου και του 4ου Λυκείου και ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Σμύρνης (μέλος της ΟΓΕ). Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή, δηλώνοντας ότι δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση την έξωση των σχολείων.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος, καθώς και η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα.

Για το θέμα των σχολείων της «Εστίας» το ΚΚΕ έχει καταθέσει Αναφορά στη Βουλή, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Σμύρνης έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη δημοτική αρχή οριστική λύση, καλώντας τη να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απειλή έξωσης αντιμετωπίζει και το 6ο Νηπιαγωγείο στη Νέα Σμύρνη, μετά από διαμάχη του δήμου με ιδιώτη, και χθες το απόγευμα οι γονείς των νηπίων συγκεντρώθηκαν στο σχολείο και προχώρησαν σε μαζική Γενική Συνέλευση, απαιτώντας να δοθεί λύση και να μην υπάρξει ούτε σκέψη για έξωση από το κτίριο. Στη συνέλευση παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του Συλλόγου Γυναικών Ν. Σμύρνης (μέλους της ΟΓΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ